ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 
Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκτός κόλπου. Είχε λεφτά, είχε καράβια, και ψαχνόταν πως να... στεριώσει. Να επεκταθεί από τη θάλασσα στη στεριά. Να παίξει μπάλα και σ' άλλα γήπεδα, πέρα από την εφοπλιστική του δραστηριότητα. Πρώτη μπούκα η εξαγορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από το ποδόσφαιρο πήρε φόρα και μέχρι σήμερα αφρενάριστος συνεχίζει ακάθεκτος...

Κτυπάει το στόχο στο πιο αδύνατο σημείο του. Αυτή είναι η συνταγή του Μαρινάκη. Έγινε ιδιοκτήτης του λαοφιλέστερου Ολυμπιακού, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, αφού αναγέννησε την ομάδα, αποφάσισε να αποσυρθεί σε περίοδο απόλυτης αγωνιστικής της κάμψης, στα πιο χαμηλά της . Ο Μαρινάκης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Κόκκαλη, όμως μόνο αποτυχημένος δεν θεωρείται με τα επτά πρωταθλήματα επί ιδιοκτησίας του, στη σούμα ήδη δέκα.

Με πλειστηριασμό ο εφοπλιστής παίρνει το Νο 1 εκδοτικό συγκρότημα στα ΜΜΕ, τον ΔΟΛ, όταν χρεοκόπησε. Ιστορικά δεν υπάρχουν εφημερίδες να σταθούν ανταγωνιστικά σε κύρος και παρουσία σε σύγκριση με το πρώην ΔΟΛ. Στην ευκαιρία, μόνο με 34 εκ. έκανε δικό και το επίσης χρεοκοπημένο mega channel. Ό,τι υπάρχει μετά από 25 χρόνια λειτουργίας στο αρχείο του καναλιού, σήριαλ, ταινίες, τηλεπαιχνίδια, μηχανήματα, εγκαταστάσεις, κτίρια, οικόπεδα, αλλά και το σήμα mega ανήκουν πλέον σε εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη.

Που το πάει ο Μαρινάκης, ο οποίος ελέγχει κι άλλα ΜΜΕ, και εξαγόρασε, πάλι σε ''τιμή ευκαιρίας'', με τα πακέτα της θάλασσας το αγγλικό κλαμπ ποδοσφαίρου Νότιγχαμ. Τι άλλο έχει σειρά;

Όλες οι επιχειρηματικές κινήσεις Μαρινάκη, νόμιμες και στο πνεύμα της αγοράς, κατά δήλωσιν του δεν αποσκοπούν σε εμπορικό συμφέρον. Σε οικονομικό κέρδος. Είτε ασχολείται με τον Δήμο Πειραιά, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, είτε αγοράζει και πουλάει ποδοσφαιριστές. Όπως και να 'χει ο 57χρονος Μαρινάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είναι ήδη παράγων αιχμής της δημόσιας ζωής, πέρα από τη δεδομένη εφοπλιστική δυναμική του, σε διεθνήεπίπεδα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ