Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 
Πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρόβλημα! Αυτός το έχει το πρόβλημα, όχι εμείς. Δεν αποκλείεται, για να μην πούμε ότι πιθανόν ο παικταράς να πιαστεί κορόϊδο, όχι εμείς. Δεν κινδυνεύουμε εμείς, πού είμαστε ρέστοι, το πρόβλημα απειλεί τον Ρονάλντο, και τον καθένα πού χοντροκονομάει ενώ δεν είναι μπίζνεσμαν. Ο Ρονάλντο και ο κάθε ποδοσφαιριστής ή τραγουδιστής ξέρει και είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, δεν ξέρει να κουμαντάρει τα λεφτά που κερδίζει.

Περιουσίες έχουν χαθεί από πετυχημένους ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς επειδή δεν κέρδισαν τα πακέτα τους ως επιχειρηματίες. Με αγωνία και ρίσκο, με μυαλό και τόλμη, αλλά, να το πούμε ωμά, τους ''ήρθαν'' τα χρήματα. Δεν τα κατέκτησαν με πόνο ψυχής, με την κλάση τους στη βρωμιά και στη διαπλοκή.

Να, η μεγάλη αλήθεια. Πιο εύκολο είναι να κερδίζει κανείς λεφτά παρά να τα διαχειρίζεσαι! Να τα εμπορεύεται. Να τα κρατάει. Να τα αυγαταίνει. Να κάνει κι άλλα λεφτά με την καβάτζα του.

Το λέω αλλοιώς. Ο Ρονάλντο, όπως ο κάθε κάθε σταρ στον τομέα του, δεν είναι κλασικός μπίζνεσμαν. Μιλάμε γενικά για τα άτομα της σώουμπιζ, όλοι αυτοί δεν είχαν στόχο να βγάλουν λεφτά. Όπως το λέω. Δεν γίνεται τραγουδιστής η σκηνοθέτης, για να χοντροκονομήσει, αλλά επειδή έχει ταλέντο. Τα λεφτά, λοιπόν, έρχονται ''μόνα τους''.

Κι εδώ είναι το πρόβλημα. Τα πακέτα πως θα επενδυθούν. Δεν κατάλαβα. Επειδή αρέσει ο ροκάς και κάνει σουξέ στο τραγούδι ή τον παικταρά τον θέλουν Μπαρτσελώνα και Μπάγερν, αυτός έχει και το ταλέντο να αξιοποιεί τα χρήματα του συμβολαίου του; Φίρμα είναι στη δουλειά του. Άλλων δουλειά, των “συνεργατών”, των επιλεγμένων γάτων στον τομέα τους είναι η εκμετάλλευση του ''εύκολου'' χρήματος που κάνει παντελόνι η βεντέτα.

Άρα, η επιτυχία του κάθε Ρονάλντο και Μέσι, της κάθε Μαντόνας και Ριάνας, δεν έχει να κάνει κατ' ευθείαν με τα λεφτά, αλλά να επιλέξει τους κατάλληλους στους οποίους αναθέτει το πορτοφόλι του.

Η σκέψη του Ρονάλντο είναι στο γήπεδο. Μόνο. Διαφορετικά θα είναι ο πρώτος μαλάκας της πιάτσας, αν κάνει την αυτοκτονία να αποφασίσει ο ίδιος να διαχειρίζεται τα κέρδη του. Ναι, πρόκειται για κανονική αυτοκτονία. Το παιδί θα χάσει τη μπάλα. Σκέψη του Πορτογάλου είναι να διατηρείται στην κορυφή ως ποδοσφαιριστής, όχι να’ ναι καλός τραπεζίτης και άριστος επενδυτής στα εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα από το ποδοσφαιρικό σταριλήκι του.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ