ΕΝΟΧΗ Η SIEMENS, ΑΘΩΑ ΤΑ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Έκλεισε το σκάνδαλο με τις μίζες της γερμανικής πολυεθνικής Siemens, με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο. Και σκανδάλου συνέχεια είναι ότι από τα ΜΜΕ η απόφαση της δικαιοσύνης πέρασε ξώφαλτσα. Στα μουλωχτά. Κούφια. Εντελώς. Επόμενο όταν δωροδοκούνται πολιτικοί και κόμματα για χρόνια στον κυβερνητικό πρωταθλητισμό. Αν τους πιάνανε με τα πακέτα μόνον τους μεν, τότε θα γκαρίζανε οι δε για τους μεν, ότι είναι πουλητάρια,

Φοβερά πράγματα. Τα πήρε ο διαιτητής και ένοχος είναι μόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ που τα έσπρωξε στο κοράκι. Αθώος ο μεσάζων Τσουκάτος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σε προσωπικό επίπεδο στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού Σημίτη.

Κανονικά αν υπήρχε τσίπα, το λες και αξιοπρέπεια, και ευαισθησία, θα περίμενε κανείς οι ίδιοι οι πρώην πρωθυπουργοί των κομμάτων, που επί χρόνια τα άρπαγαν κατά σύστημα από την Siemens να ζητήσουν να δικαστούν, και να απαιτήσουν από το δικαστήριο να καταδικαδιστούν.

Παραγράφηκε το αδίκημα της δωροδοκίας λες και είχαν να κάνουν με διαιτητική λαμογιά στο πρωτάθλημα. Όχι για αλεπουδιάρικες ανάθέσεις έργων και αγορές δις από το δημόσιο ταμείο στην Siemens.

Φοβερά πράγματα. Το δικαστήριο έβγαλε ενόχους τους Χριστοφοράκους, όσους εμπλέκονταν στο γρασάρισμα των κομμάτων και έπλυνε αυτούς που τα τσέπωναν και αποφάσιζαν να διατηρείται το βρώμικο νιτερέσο της Ελλάδος με την Siemens. Επειδή, λέει, στο φινάλε η υπόθεση είναι και... ''ιδιωτικού χαρακτήρα''. Σαλτάρεις. Μέχρι που πηδάς από το μπαλκόνι.

Αν, δηλαδή, δωροδοκηθεί ποδοσφαιριστής σε αγώνα της εθνικής ομάδας είναι έγκλημα και προδοσία, όμως όχι αν τα αρπάξει σε ματς με τη φανέλα μιας ΠΑΕ. Ανώνυμη εταιρεία είναι η ΠΑΕ, ιδιωτική επιχείρηση, όπως ιδιώτης είναι ο... πολιτικός, και ο υπουργός, άσχετο αν διαχειρίζονται εκατομμύρια του δημόσιου ταμείου.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΑΡΑΦΗΔΕΣ