ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 
Είχαν τσακώσει στο Μονακό τον Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ. Άδικο, λέει αποδυτηριάκιας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος, πολύ υψηλά στην λίστα Forbs, είναι λευκή περιστέρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Για το συγκεκριμένο αδίκημα, όμως, που του χρεώναν ήταν επόμενο να βγει λάδι.

Είναι και φιλάνθρωπος ο Ντμίτρι Ρεμπολόβλεφ. Ύποπτο αυτό! Η «απόδειξη» για το πόσο «καθαρός» είναι. Εκατομμύρια δίνει κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες. Τι κόλπο είναι αυτό; Για να καλύψει τι;

Πώς έγινε ολιγάρχης ο Μήτσος, γεννημένος το 1966, σα σήμερα 22 Νοεμβρίου. Αυτό έχει σημασία. Πως άτομα από το μηδέν, από το πουθενά με την κατάρρευση του καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση βρέθηκαν στα σύννεφα. Πάνω και από τον ουρανό. Τα γεγονότα. Φοιτητής της ιατρικής και πριν πάρει το δίπλωμα παντρεύεται μία συμφοιτήτρια του, με την οποία κάνει την Εκατερίνα, την κόρη του, σήμερα πλέον ιδιοκτήτρια του Σκορπιού, το νησάκι του Ωνάση. Αντί να γίνει καρδιολόγος, το 1992, ο Δημήτρης στήνει εταιρεία επενδύσεων. Από το τίποτα  Το 1994 γίνεται ιδιοκτήτης τράπεζας. Το 1995 είναι βιομήχανος, παράγει καλιούχο λίπασμα.

Αφού χοντροκονόμησε ο Ριμπολόβλεφ την πέφτει στην Κύπρο, πριν τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Αγοράζει το 10% της Τράπεζας Κύπρου, της πιο μεγάλης στο νησί και ψάχνει να βρει… ομάδα. Δεν τα καταφέρνει με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το 2011, ούτε με την Δυναμό Μόσχας και, τελικά, αγοράζει την Μονακό. Το 2013, για να μη χρεοκοπήσει η Κύπρος η Τράπεζα Κύπρου αγοράζει την Λαϊκή Τράπεζα.

Καθαρή αξία 7,5 δις δολάρια ο Δημήτρης Ριμπολόβλεφ. Για διαφθορά, για δωροδοκίες υψηλών κρατικών λειτουργών στο πριγκηπάτο είχε κατηγορηθεί. Όταν κάποιος έχει τα δικά του πακέτα, τότε είναι «ανοικτή» η γραμμή επικοινωνίας με αρχιεισαγγελέα και υπουργούς. Είχε, όμως, συλληφθεί διότι τον «στήσανε», αυτοί που του έφαγαν λεφτά και δεν ήθελαν να τα γυρίσουν πίσω. Τον πέρασαν ψώνιο και του έσπρωξαν πανάκριβα αντικείμενα οι μαφιόζοι στην αγορά έργων τέχνης.
Στη φώτο, από το 2014 χωρισμένος από την Ρωσίδα σύζυγο ο ολιγάρχης κυκλοφορεί στη Μύκονο με το γκομενάκι του, 24 χρόνια μικρότερη του.
Διαβαστε ακομα:

THE POOR LITTLE RICH GIRL