ΔΙΟΔΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

 
Γνωστός μου πήγε στο χωριό της καταγωγής του, τις χρονιάρες μέρες. Κάθε τόσο διόδια στο δρόμο του, από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη μέτρησε 12 σταθμούς... πληρωμής. Πως αλλοιώς να τους πεις, όταν για να περάσεις χρειάζεται και να χάσεις χρόνο, και να μειώσεις ταχύτητα και να ξηλωθείς. Και κάθε φορά που ταξιδεύει για το χωριό του θαρρεί πως φρενάρει σε περισσότερα διόδια, ενώ πληρώνει περισσότερα ευρώ.
Στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν διόδια πουθενά. Υπάρχει το ''βενέτκα'' και το πληρώνεις και είσαι ελεύθερος να πας όπου γουστάρεις. Στη Σόφια και στην επαρχία.
Μέχρι που θα πάει αυτό το έργο με τους σταθμούς διοδίων; Μια λύση είναι να πληρώσεις το κερατιάτικο και να περνάς ελεύθερα όπου τρακάρεις διόδια μπροστά σου. 
Το όργιο είχε γίνει επί κυβερνήσεων Σύριζα. Σαν αντιπολίτευση το κόμμα της... αριστεράς είχε ξεσηκώσει τον κόσμο, και γαμώ τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, με διαδηλώσεις και μπλόκα. Με το που γίνεται κυβέρνηση ο του κινήματος ''Δεν πληρώνω'' Σύριζα αύξησε όχι μόνο τους σταθμούς, αλλά και τα φράγκα για να τα διαπεράσεις. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΣΟ- ΟΣΟ ΤΙΣ ΒΙΛΑΡΕΣ ΤΟΥΣ