ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ!

 
Στους 400 πλουσιώτερους των ΗΠΑ οι επτά είναι Έλληνες. Μεγαλοεπιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής. Η λίστα κάθε τόσο αλλάζει, κάποιοι χάνουν πόντους, κάποιοι άλλοι έρχονται από πίσω και πιάνουν θέση μέσα στους τετρακόσους. Λεπτομέρεια είναι αυτή, να μπούμε στο ψητό.
 
Κανένας από τους 7, αλλά και τους 17 πλουσιώτερους Έλληνες στην Αμερική δεν έχει επαφή με την πατρίδα. Αυτή δεν είναι λεπτομέρεια. Είναι το θέμα! Το εθνικό θέμα, λέω εγώ. Και θα ήταν άδικο να ρίξει κανείς ευθύνη στους Έλληνες χαρτωμένους της Αμερικής. Οι μούντζες, αλλεπάλληλες και με τα δυο χέρια, είναι στα μούτρα των κυβερνήσεων μας, που ποτέ δεν προσπάθησαν να πιάσουν επαφές ουσίας με τους πλούσιους πατριώτες μας στην Αμερική και τον Καναδά, την Αυστραλία και όπου αλλού.

Ποιοι, όμως, πολιτικοί και με ποιο καθαρό μέτωπο να πλησιάσουν ανθρώπους αγωνιστές. Ναι, ρε, όλοι αυτοί οι Έλληνες, οι Ελληνοαμερικάνοι, οι Ελληνοξένοι, όλοι, ρε, είναι αυτοδημιούργητοι. Γι’ αυτό σου λέω ότι πρόκειται για αγωνιστές. Για δημιουργούς. Έφτιαξαν, δημιούργησαν επιχειρήσεις, διηύθυναν επιχειρήσεις. Παραγωγοί χρήματος είναι. 

Το κλείνω. Όσο κάθαρμα, όσο χοντρόπετσος να είναι ο χοντρολεφτάς ακόμα και να μην το αισθάνεται πραγματικά, θα βάλει το χέρι στην τσέπη για την Ελλάδα, ρε, γαμώτο. Γιατί αυτά που θα δώσει, όσα δώσει, είναι τίποτα μπροστά στην υπεραξία που θα πάρει το όνομά του, των παιδιών του το όνομα, ως εθνικός ευεργέτης.

Για κόψε φάτσα έναν συριζαίο ή νεοδημοκράτη κομματικό πολιτικό.  Αν είσαι στη λίστα του Forbes θα του έδινες ένα πεντοδόλαρο για τα τσιγάρα του;

Να μιλήσουμε σοβαρά. Είμαι εγώ πρωθυπουργός. Θα βρω τον κατάλληλο γάτο, που θα πλησίαζε τους γίγαντες των μπίζνες και μ’ αυτά που θα τους έλεγε, θα τους έκανα  δέκα φορές πιο γίγαντες. Ότι είστε Έλληνες, απόγονοι της φυλής που έμαθε να φτιάχνει ναούς και στάδια, να γράφει ποίηση και μουσική, και φώτισε τα άδυτα της ανθρώπινης σκέψης.

Τι λες! Δεν θα ένοιωθαν υπερήφανοι; Δεν θα ήθελαν να μάθουν όσα θα τους έκαναν να αισθάνονται υπέροχα, αυτοί και τα παιδιά τους, και τα εγγόνια τους. Ότι η ρίζα τους είναι ελληνική, όχι αλβανική και σκανδιναβική, αφρικανική και όποιας άλλης βαρβαρικής φάρας.

Οι πλουσιώτεροι Έλληνες στις ΗΠΑ:

1.Γιάννης Ντεντζόρια, από Ιταλό πατέρα, Ελληνίδα μητέρα, 4 παιδιά, 110η θέση στον κόσμο,  προϊόντα περιποίησης μαλλιών
2.Τζην Νταίηβις, 76, 161η, New Balance, η εταιρεία κολοσσός στα παπούτσια
3.Τζων Κατσιματίδης (στη φωτό με τον Μπιλ Κλίντον), 161η, σουπερμάρκετ, πετρέλαια. 
4.Τζωρτζ Αργυρός, 260η, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία
5.Μιχάλης Ζαχαρής, 273η, φαρμακευτικά
6.Ντην Μητρόπουλος, 386η, εταιρεία επενδύσεων
Διαβαστε ακομα:

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΟΧΙ ΚΑΜΙΚΑΖΕ