Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ... ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

 

Βγάζει χοντρά λεφτά το κράτος στην Αγγλία από το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η δουλειά του κράτους, κύριοι μαλάκες. Να φορολογεί. Να τα παίρνει κανονικά. Οι άλλοι να δουλεύουν, ποδοσφαιριστές, προπονητές, μάνατζερ, μεγαλομέτοχοι, όλο το βιομηχανικό σύστημα του ποδοσφαίρου, και το κράτος να κάνει ταμείο κι αυτό.

Έτσι πάει. Όχι μόνον οι παίκτες να στρογγυλεύουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Όχι μόνον τα κανάλια να εκμεταλλεύονται εμπορικά το ποδόσφαιρο. Πώς, όμως, το κράτος θα βάζει χέρι στην τσέπη του οικονομικού γίγνεσθαι στο ποδόσφαιρο αν το πρωτάθλημα είναι της πλάκας; Και της ξεφτύλας. Τέλος πάντων αν δεν μετράει λεφτά. 

Η συγχωρεμένη Θάτσερ δικαιολογημένα θεωρούσε ως «εθνικό προϊόν» το ποδόσφαιρο κι όταν το παραξήλωσαν οι χούλιγκαν έδωσε το σύνθημα. Κόψτε τους τον κώλο. Τι πλάκα είναι αυτή, σ' ένα καταναλωτικό αγαθό να επηρεάζεται η ποιότητα και η βιωσιμότητά του από την οργανωμένη αλητεία μαστούρηδων.

Υπ' όψιν ότι στην Αγγλία δεν υπήρξε το φαινόμενο οι ''οργανωμένοι'' να ελέγχουν τη διοίκηση μιας ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος να ταίζει μεροκάματα τα πρωτοπαλλήκαρα των συνδέσμων.

Τα λεφτά είναι πολλά. Είναι δις. Περισσότερα από όσα φαντάζεται ένας Έλληνας. Και δώσε σε μένα τα έσοδα για κάθε κλαμπ, όχι μόνο από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Και κάθε 2-3 χρόνια αυξάνεται το πακέτο Λίρες Αγγλίας με το τσουβάλι

Μέσα και το κράτος. Πάντα. Ό,τι γίνεται, ό,τι πουλιέται, ό,τι αγοράζεται, σε κάθε συμφωνία, σε κάθε συμβόλαιο παίκτη, το κράτος θα πάρει το μερτικό του. Είπαμε. Αυτή είναι η σκοπιμότητα του κράτους. Να φορολογεί. Να εισπράττει από τους φόρους. Εδώ στην Ελλάδα τι κάνουμε;

Ο κάθε παπάρας υπουργός μας έλεγε ότι το πρωτάθλημα είναι βρώμικο. Αυτό το ξέρουμε. Αυτό το ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον κάθε άσχετο υπουργό, που κάνει τον πονηρό όταν λέει ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Και τι κάνει η κάθε παπάρα υπουργάρα για να ζωντανέψει το πρωτάθλημα κι έτσι το κράτος να κονομάει; Δηλώσεις στα μικρόφωνα. Αυτό κάνει. Μετά φωτογραφιών.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ