Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η... ΚΟΥΠΑ

 
Μιλάνε τα νούμερα. Έστω κι αν οι αριθμοί, και οι απόλυτα ακριβείς, δεν λένε την αλήθεια. Ποτέ. Σύμφωνα με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται μέχρι σήμερα η μπούκα των ΗΠΑ στο Ιράκ, επί Μπους μικρού, είχε κοστίσει 1,7 τρις δολάρια συν άλλα 490 δις δολάρια σε επιδόματα. Το κονδύλι θα φτάσει στα έξι (αριθμός 6) τρις δολάρια τα επόμενα 40 χρόνια διότι ακόμα κι αν σταματήσει κάθε πολεμική δραστηριότητα στο Ιράκ επί Ομπάμα, τα έξοδα θα τρέχουν από αποζημιώσεις, συντάξεις, συν τις πορτοκαλάδες και κοκακόλες. Περί ποίου ζητήματος ομιλούμεν;
Γίνεται η εισβολή στο Ιράκ των «συμμαχικών δυνάμεων» Αμερικής, Βρετανίας και λοιπών παραρτημάτων. Τα έβαλαν κάτω τριάντα (αριθμός 30) ακαδημαϊκοί(!) και ειδικοί για να βρουν πόσο ήταν το ύψος της δαπάνης αλλά και ποιος ο απολογισμός των νεκρών. Τέλος πάντων, ό,τι επίδρασε στο οικονομικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ μετά την αλητείας τους να επέμβουν σε ξένο κράτος. Και να μην τελειώνουν τον πόλεμο τόσο σύντομα όσο μπορούσαν!!! 
 
Ο πόλεμος, επειδή ακριβώς είναι μπίζνα, μόνο έτσι, δηλαδή σα μπίζνα, αρχίζει και τελειώνει όποτε αποφασίσει εκείνη η πλευρά που κονομάει. Όλα τα άλλα περί πατρίδας και να κτυπήσουμε την τρομοκρατία είναι παπαριές.  

Όποιος, λοιπόν, ισχυρισθεί ότι γονάτισε την πλανηταρχία ο πόλεμος, στο Ιράκ ή όπου αλλού, είναι αφελής και αδιάβαστος απ’ εδώ μέχρι την Βαγδάτη. Η κονόμα. Αυτό είναι ο πόλεμος. Η κονόμα της κονόμας ω κονόμα! Να διαβάζετε να μαθαίνετε και με το μπαρδόν.

Τα  λέμε από την αλφαβήτα. Ο πόλεμος για την πλανηταρχία είναι μια αυθεντική, μια κλασική εμπορική επιχείρηση. Ο στόχος δεν είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να κερδίσουμε τον εχθρό, δηλαδή. Όχι, αυτό. Η σκοπιμότητα, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σκοπιμότητα είναι να πουλήσουμε όπλα. Αυτό είναι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ κίνητρο για να ξεκινήσουμε πόλεμο.

Η Νο 1 κονόμα στον πλανήτη είναι το εμπόριο όπλων. Μετά έρχεται το ναρκωτικό. Μιλάμε για τα δυο πρότζεκτ που αφήνουν τεράστιο περιθώριο κέρδους, αν ληφθεί υπ’ όψιν το κόστος παραγωγής και τα έσοδα από τις πωλήσεις.

Στις ΗΠΑ όλα είναι πουλημένα. Όποιος θέλει αγοράζει ό,τι θέλει. Σε ξένους ανήκουν σχεδόν τα πάντα. Βιομηχανίες, εργοστάσια, φιρμάτες επιχειρήσεις. Κανένα πρόβλημα να πουληθούν, να αγοραστούν από ξένους ξενοδοχεία, μεγαλοκαταστήματα, το κάθε πρότζεκτ, το πιο φιρμάτο,. Από την εποχή των πολέμων με τους Ινδιάνους μόνον οι πολεμικές βιομηχανίες δεν μπορεί να φύγουν από Αμερικάνους, ιδιώτες βέβαια.

Αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις οι μηχανές δουλεύουν. Ούτε δευτερόλεπτο δεν περνάει και να μην παράγονται μαχητικά αεροσκάφη, κανόνια, φρεγάτες, τανκ, όλα με την τελευταία λέξη της …μόδας στο στρατιωτικό εξοπλισμό. Χιλιάδες Αμερικάνοι επιστήμονες απόφοιτοι από τα Χάβραρντ και Κολούμπια, οικογενειάρχες άνθρωποι με επαύλεις και πισίνες, είναι στελέχη της πολεμικής βιομηχανίας. Τι πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ για να κονομάνε από το εξωτερικό; Να βάζουν χέρι, δηλαδή, στο εθνικό εισόδημα ξένων χωρών; Πόλεμο!

Θα ξοδέψουν τα άντερά τους στον πόλεμο οι ΗΠΑ. Δεν τρέχει κάστανο. Είπαμε. Δεν είπαμε; Είναι μια …επένδυση ο πόλεμος! Το λιγώτερο οι δέκα χώρες γύρω από το κάθε Ιράκ, πριν ακόμα ξεκινήσει ο πόλεμος, θα κάνουν τις παραγγελίες τους. Να ενισχύσουν τον εθνικό τους στρατό με σύγχρονο υλικό. Αν δεν κάνουν παραγγελίες, την πουτσίσανε. Η Αμερική θα βρει δικαιολογία να την ισοπεδώσει όποια χώρα αρνηθεί να αγοράσει όπλα. Είπαμε. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να σταματήσουν στην Αμερική οι μηχανές να βαράνε στα εργοστάσια παραγωγής όπλων.

Μόνον δέκα χώρες; Και είκοσι, και τριάντα θα προστρέξουν να παραγγείλουν όπλα. Διαφορετικά, η χώρα της ελευθερίας, η ηγέτης χώρα του ελεύθερου κόσμου, θα τους κουνήσει το δάκτυλο ότι δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το κάθαρμα ο Σαντάμ Χουσεϊν, κι ο άλλος ο αλήτης ο Καντάφι.

Έχασε, λέει, στο Βιετνάμ η Αμερική. Μπα; Μετά από χρόνια, λέει, δεν τα κατάφερε να κερδίσει και τελικά τα μάζεψε κι αποχώρησε ηττημένη. Μπα; Και κέρδισε το Βιετνάμ; Μη μου το λέτε!

Μια τελευταία κουβέντα, προς το παρόν. Θα ψοφήσει η εθνική οικονομία των ΗΠΑ αν δεν κάνει πόλεμο, σε Αφγανιστάν, Ιράκ και σία. Κι αν δεν κάνει πόλεμο, θα επιχειρήσει το άλλο χειρώτερο: Θα απειλεί να εισβάλει σε μια χώρα με το άλφα ή βήτα πρόσχημα. Στόχος να προκαλεί «θερμά επεισόδια», που λένε. Είπαμε. Δεν είπαμε; Δεν σταματάνε οι μηχανές.

Διαβαστε ακομα:

ΤΡΩΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ