ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

 

Το μερμύγκι είναι ανώτερο του ανθρώπου. Αυτό είχε γράψει πριν χρόνια αρκετά ο αποδυτηριάκιας και οι δικοί σου ζητούσαν σεντόνι σχετικό το οποίο δεν βρήκα χρόνο να ξετυλίξω.

Το θυμήθηκα με τις βροχές που έβλεπα στην τηλεόραση, και οι οποίες για μια φορά ακόμα απέδειξαν την κατωτερότητα του ανθρώπου απέναντι στον γίγαντα τον μέρμυγκα. Αυτό το τεράστιο πλάσμα.

Δεν το συζητάμε ότι το δίποδο μειονεκτεί σαν άνθρωπος, όχι σα μερμύγκι, απέναντι στο μερμύγκι. Νεροποντή; Κανένα πρόβλημα καταιγίδα; Έλα! Μερμύγκια είμαστε, σοφά δημιουργήματα της φύσης, οπλισμένα με το ένστικτο κι όχι τις πνευματικές αναζητήσεις και την τεχνολογία του ανθρώπου, για να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίδραση της μάνα μας.

Μια είναι η μάνα. Η φύση. Το μερμύγκι, λοιπόν, ο αποδυτηριάκιας σού μιλάει, δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο άνθρωπος ξεφύγει από τις σπηλιές και τις κουφάλες των δέντρων που διέμενε, είχε λύση το πρόβλημα κατοικίας. Ποιες βίλες και πολυκατοικίες. Δεν τις χρειάζεται.

Μέσα στο χώμα. Εκεί ζει το μερμύγκι. Θα πάθεις την πλάκα σου αν σου πω τι φτιάχνει χωμένο στη μάνα γη το μερμύγκι, αυτό το μεγαλείο της φύσης, το αληθινό τέλειον ον σαν μερμύγκι.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν άντεξε τη δικαιοσύνη της η δημοκρατία