ΠΙΟ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

 

Ξανακτύπησε ο Χρυσόστομος της Κύπρου (φωτό). Πήρε, λέει, δάνειο για να το ρίξει στην αγορά, να ανοίξουν οι δουλειές, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Μιλάμε τώρα για την επιτομή της ανευθυνότητας.

Χειρώτερος από τον Ανδρέα που είχε πετάξει το αλησμόνητο «Τσοβόλα, δώστα όλα» είναι ο αρχιεπίσκοπος της μαρτυρικής μεγαλόνησου. Το δούλεμα κάνει στους μαρτυρικούς Κυπρίους. Και ύστερα έχουν άδικο μερικοί που θέλουν να ξυρίσουν τα γένεια στους παπάδες τους πονηρούς.

Είσαι ιερέας. Σε έχουν καταργήσει οι πολιτικοί και από κόντρα θες κι εσύ να καταργήσεις τους πολιτικούς; Δεν καταλαβαίνω. Από πού και ως πού ένας ρασοφόρος συμπεριφέρεται φόρα παρτίδα σαν τραπεζίτης, σαν υπουργός οικονομικών. Στην κόλαση ή, στον παράδεισο πήρε μαθήματα για το πώς γίνονται οι σωστές επενδύσεις, πώς παίρνει επάνω της η αγορά. Θα μας τρελλάνουν. Γράφουν τέτοια πράγματα τα άγια ευαγγέλια;

Οι άνθρωποι έχουν το ακαταλόγιστο. Επειδή παραμύθι φούρναρης εκπροσωπούν το Θεό λένε ό, τι θένε και κάνουνε πράγματα που από το θυμό της βγαίνουν της Παναγίας τα μάτια.

Χειρώτεροι στο παραμύθι από τη φάρα των πολιτικών είναι το παπαδαριό. Παρθένες μπροστά τους είναι οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί. Οι μεν πολιτικοί σε παραμυθιάζουν ότι θα σου κάνουν καλύτερη τη ζωή εδώ στη γη, οι δε δεσποτάδες σού ζητάνε να κάνεις αυτά, να μην κάνεις εκείνα, για να σώσεις τη ψυχή σου στην αιώνια ζωή. Το παραμύθι.