ΤΟ ΜΕΓΑ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

 

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πήρε κιλά για να παίξει στο σινεμά τον χοντρομπαλά και κεφάλα Αλ Καπόνε, ο οποίος είχε αποφασίσει να γίνει το μεγάλο αφεντικό στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης. Χρειάστηκε πρώτα να εξολοθρεύσει τα κεφάλια όλων των συμμοριών στην δομή των οποίων πάντα έπαιζε το εθνικοπατριωτικό(!) κριτήριο.

Η συμμορία των Ιρλανδών, εκείνη των Εβραίων, η άλλη των Γερμανών και βέβαια των ιταλοαμερικάνων. Όλοι οι άλλοι μειονεκτούν διότι δεν προέρχονται από την Σικελία, όπου η μαφία έχει παράδοση αιώνων και χαρακτηρίζεται με πρακτικές και έννοιες ακατανόητες για τους εκτός Ιταλίας.

Στους δεσμούς αίματος και οικογένειας στηρίζεται η μαφία και πέρα από την οργάνωση, την πειθαρχία, καθοριστική είναι η αφοσίωση, η ομερτά. Ο νόμος της σιωπής. Αυτά οι άλλοι δεν τα ξέρουν.

Ο Ντίλιγκερ, όπως όλοι οι μη Ιταλοί γκάγκστερ, δεν κατάφερε, αυτό που πέτυχε ο Αλ Καπόνε. Να καταστεί επικυρίαρχος στον υπόκοσμο. Την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, σα σήμερα το1929, ο Αλ Καπόνε έστησε το αγριώτερο φονικό, γάζωσε τους μαφιόζους της αντίπαλης συμμορίας και πήρε μόνος πια το επάνω χέρι στο Σικάγο. Ο τρόπος που ακόμα και σήμερα δουλεύει το οργανωμένο έγκλημα στις ΗΠΑ είναι γέννημα της ποτοαπαγόρευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κακοί χριστιανοί σνομπάρουν τον άγιο Ντίνο