ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙΗΤΖ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

Τι να κάνουν οι πολιτικοί για την Κεφαλονιά; Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν. Θα μπορούσαν να προλάβουν το σεισμό; Ούτε συζήτηση. Ούτε οι σεισμολόγοι μπορούν να κάνουν κάτι. Μπορούν να εμποδίσουν νέο κούνημα; Ούτε συζήτηση.

Πέραν από τα λόγια οι πολιτικοί αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να βάλουν το χέρι στο δημόσιο ταμείο. Ενώ η Πηνελόπη της Ισπανίας μπορεί να φέρει λεφτά στο νησί. Αυτή είναι η προσφορά.

Το να υπογράψουν ένα τσεκ από τον προσωπικό τους λογαριασμό η Πηνελόπη και ο Νικολάκης, αυτό είναι μια φιλανθρωπική πράξη. Την ουσιαστική βοήθεια στην Κεφαλονιά μπορούν να την πετύχουν οι δυο πρωταγωνιστές της ταινίας Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι. Ο Νίκολας Καιητζ και η Πενέλοπε Κρουζ (στη φωτό σε πλάνο από τα γυρίσματα στην Κεφαλονιά). Πολύ έξυπνα το σκέφθηκε και το πρότεινε ένας από τους αντιδημάρχους του νησιού.

Άσχετο ότι η ταινία που είχε γυριστεί το 2001 στην Κεφαλονιά ήταν μάπα. Όπως δεν βλέπεται η ταινία Τα κανόνια του Ναβαρόνε, που είχε γυριστεί στη Ρόδο. Να, όμως, που μια ταινία κάνει δουλειά.

Το πρόβλημα της Κεφαλονιάς είναι τι ταμείο θα κάνει το καλοκαίρι. Από τον τουρισμό, βέβαια. Αν ήταν να πάνε εκατό θα πάνε τελικά τόσο λιγώτεροι τουρίστες όσο θα θυμούνται τους σεισμούς. Οι δυο ηθοποιοί, η Ισπανίδα και ο Αμερικάνος, και χωρίς να πάρουν μία μπορούν να ρεκλαμάρουν τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά πολύ περισσότερο από κάθε διαφημιστική προπαγάνδα του ΕΟΤ.

Μην πέσουμε σ’ αυτήν την αμαρτία. Τα λεφτά που πετάει ο ΕΟΤ στις διαφημιστικές εκστρατείες διεθνώς. Και να σκεφθεί κανείς ότι προβάλλει τα πιο όμορφα βράχια της γης, τα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε ακόμα:

Κανένας σεισμός δεν σταματάει την Ελλαδάρα