ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΩΝ

 

Τα καταφέρανε οι σουφραζέτες, δηλαδή οι και γαμώ φεμινίστριες, και σ' αυτό. Να συμμετέχουν στους ολυμπιακούς αγώνες και οι γυναίκες. Μία ακόμα... αποτυχία τους. Μιλάει η Ιστορία. Μιλάνε τα μάτια μας, ό,τι βλέπουν.
Κάποτε στους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητος οι Έλληνες δεν επέτρεπαν στις γυναίκες ούτε να μπουν στο στάδιο. Ούτε μια γυναίκα στην κερκίδα.
Επειδή την γυναίκα την είχαν πολύ υψηλά, και η Αθήνα και η Σπάρτη. Από σεβασμό στην γυναίκα δεν της επέτρεπαν την είσοδο διότι οι αθλητές αγωνιζόντουσαν γυμνοί.

Σα σήμερα στις 3 Μαρτίου το 1913 οι σουφραζέτες των ΗΠΑ, ταυρίνες σκέτες σε υαλοπωλείο, τα έκαναν λίμπα στον αγώνα τους να ψηφίζουν και οι γυναίκες. Με την ευκαιρία αναφέρουμε και το κτύπημα των σουφραζέτων της Ευρώπης. Στις 24 Μαρτίου το 1921 στο Μόντε Κάρλο έκαναν τσαμπουκάδες κάποιες “αγωνίστριες” για τα δικαιώματα των γυναικών και απαιτούσαν να έχουν παρουσία κι αυτές στους ολυμπιακούς αγώνες. Τελικά, για πρώτη φορά οι γυναίκες έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του 1928, στο Άμστερνταμ.

Και πού έφθασε το πράμα; Να πέσουν στη ντόπα με τα μούτρα και οι γυναίκες. Να τις ακούς να μιλάνε όπως τα σωφέρια της παλΙάς μαγκιάς με γκραν βραχνή φωνή. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, πριν “φτιάξουν” τα φάρμακα, να μην τολμούν να βγουν έξω αν δεν ήταν ξυρισμένες στη μάπα. Άβυζες και με κορμιά ανδρικά. Να, γιατί δεν θεωρώ επιτυχία και... κοινωνική κατάκτηση οι γυναίκες να πέσουν κι αυτές στο αλκοολίκι του πρωταθλητισμού. Χάνουν τη θηλυκότητα τους. Τον σεξισμό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Σουφραζέτα σημαίνει μέγαιρα, σκύλα