ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ

 

Αυτοί είναι αδίστακτοι. Κανονικά κτήνη, δεν μιλάμε για άγρια ζώα, για θηρία της ζούγκλας, που δρουν και αντιδρούν σύμφωνα με τη φύση τους. Μιλάω για κτήνη, δηλαδή για ανθρωποειδή που έχουν ξεπεράσει την κοινωνική τους διάσταση, που έχουν κάνει την υπέρβαση.

Το κτήνος είναι ασυγκίνητο. Δεν τον ακουμπάει ο πόνος του άλλου. Δεν είναι κακός άνθρωπος το δίποδο κτήνος. Ούτε θέλει να σου κάνει κακό. Όπως τα λέω. Αυτό που έχει στο μυαλό του το κτήνος είναι τι θα πάρει από σένα. Οτιδήποτε, όχι μόνον λεφτά. Οτιδήποτε πολύτιμο. Και προκειμένου να το επιτύχει είναι ικανό για όλα.

Μπαίνει στο σπίτι σου οπλισμένος. Η απόλυτη εξουσία είναι αυτή. Είσαι εντελώς ανίσχυρος απέναντι στο κτήνος, μάλιστα όταν μπουκάρει με το καλάσνικωφ.

Να τα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Μέχρι πριν 30 χρόνια αφήναμε ξεκλέιδωτη την πόρτα του σπιτιού μας και πηγαίναμε στη δουλειά μας. Κανένα πρόβλημα. Ούτε υποψία ότι θα μας κλέψουν, διαφορετικά θα κλειδώναμε την πόρτα.

Να ξεχάσουμε επίσης τους ποντικούς που τρυπώνανε στα σπίτια για να αρπάξουν ό, τι βρούνε όταν έλειπαν οι νοικοκύρηδες. Σήμερα έχεις να κάνεις με συμμορίες οπλισμένων που βασανίζουν, που κακοποιούν, δίχως όρια, ακόμα και παιδιά, και ηλικιωμένους, και ασθενείς. Επειδή δεν θέλουν να φύγουν από το σπίτι και χωρίς το πενηντάρικο, το κατοστάρικο ευρώ της οικογένειας που κάπου είναι κρυμένο.

Αυτοί είναι αυτοί που είναι. Εσύ, σαν κοινωνία, σα κράτος, τι κάνεις;

Διαβάστε ακόμα:

Η κρυφή και ανεξήγητη γοητεία του δράκου