ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

 

Άμυνα. Αυτή είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής σου. Η άμυνα. Να σκέπτεσαι πρώτα αμυντικά. Το γράφω και το υπογράφω με τη δύναμη και την πείρα της ζωής που έχω προλάβει να καβατζώσω.

Μιλάμε ποδοσφαιρικά; Μιλάμε ποιο είναι το μέγα δίδαγμα ζωής που σου χαρίζει το ποδόσφαιρο. Ο σωστός ο παίκτης σε κάθε γήπεδο, ποδοσφαιρικό κι όχι, ξεκινάει από την άμυνα.

Είσαι ο της πλάκας, ο αφελής, ο ηλίθιος, όχι απλά ο ρομαντικός αν δεν δομήσεις τη σκέψη σου πρώτα στο κεφάλαιο Άμυνα. Διαφορετικά δεν μπορείς να έχεις σίγουρες απαιτήσεις από τη ζωή. Θα ‘ναι μάλλον απίθανο να οργανώσεις τις επιθετικές σου κινήσεις χωρίς πνεύμα και πρακτική άμυνας.

Αγωνιώ, πάσχω, προβληματίζομαι, για την άμυνα μου, όχι επειδή είμαι αμυντικός, κομπλεξικός, αντιτουριστικός, ανίσχυρος. Σε καμμία περίπτωση.

Χωρίς άμυνα είμαι χαμένος από χέρι. Δεν έχω τύχη. Παίζω αέρα πατέρα. Και διευκολύνω τον αντίπαλο, ακόμα και τον κατώτερο μου αντίπαλο μου, να μου την φέρει.

Ο αληθινά επιθετικός, αυτός που οργανωμένα κι όχι ρίχνοντας ζαριές έχει αποφασίσει να αρπάξει από τη ζωή ό,τι του ανήκει, να κατακτήσει όσα του επιτρέπουν οι δυνατότητες τους, πρώτα ξεκινάει από την άμυνά του. Πρώτα στηρίζεται στην άμυνά του.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ιερείς της αθεϊας