Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

«Έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα!» λέει ο Άδωνις. Ώπα, ρε μεγάλε. Υπουργός υγείας είναι και έχει καθήκον να προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ώπα, ρε τεράστιε. Κι αυτός, που τα λέει όλα στα ίσα, πώς να ξηγιέται; «Το κάπνισμα κάνει κακό στο δημόσιο ταμείο, στα ασφαλιστικά ταμεία». Ώπα, ρε τιτάνιε. Ντροπή σου, ρε κυκλώπειε.

Ποιος είναι ο εχθρός, ρε; Το κάπνισμα, λέει ο σύγχρονος πολιτικός Άδωνις Γεωργιάδης με την παλαιοκομματική γλώσσα. Όχι, κύριε. Δεν φταίει το κάπνισμα. Ούτε το τσιγάρο, που ένα κάρο μαλάκες μιλάνε για τον πόλεμο ενάντια στο τσιγάρο.

Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Η γλώσσα του αποδυτηριάκια. Ο ένοχος είναι ο καπνιστής, όχι το κάπνισμα. Ο εχθρός είναι ο καπνιστής, όχι το τσιγάρο.

Δεν ξέρω κανένα τσιγάρο που μόνο του βγαίνει από το πακέτο και κάθεται στα χείλη κάποιου. Και αυτό το ίδιο τσιγάρο επίσης μόνο του ανάβει τον αναπτήρα. Μιλάμε ή, αεριζόμαστε;

Έγινε στην Αθήνα συνέντευξη τύπου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Γειά σου, μερσί, ευχαριστώ. Μας είπανε τα ίδια. Τα χιλιοειπωμένα. Ότι ένας στους οκτώ θανάτους στην Ευρώπη οφείλεται στο αναπνευστικό. Και περισσότεροι από το 50% των θανάτων στους καρκίνους των πνευμόνων. Και λέει ο Άδωνις «Στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω στον πόλεμο κατά του καπνίσματος».

Την Δεξιά καταδίκαζε ο απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου, όχι τους δεξιούς. Ο χριστιανισμός, λέει, έκανε εγκλήματα σε κάποιους καιρούς. Απάτη. Κανένας χριστιανισμός, κανένα ισλάμ δεν πείραξε ούτε σκνίπα. Οι εγκληματίες είναι οι χριστιανοί που εγκλημάτησαν. Οι ισλαμιστές. Οι κομουνιστές. Οι ναζιστές. Οι κάθε που σφάζουν, που βιάζουν στο όνομα της θρησκείας τους, της ιδεολογίας τους.

Ποιο τσιγάρο; Δεν έχει καμμία ευθύνη για τις βλαβερές συνέπειες στους παθητικούς καπνιστές. Φταίνε οι ενεργητικοί καπνιστές. Να μιλάμε χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια μας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 100 εκατομμύρια είναι λίγα