ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ...ΡΟΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ

 

Εξωποδοσφαιρικά η Κολομβία είναι τα καρτέλ των ναρκωτικών! Η οργανωμένη ναρκοβιομηχανία της στηρίζεται στις φυτείες της κόκας, στην παραγωγή της κοκαϊνης και της διανομής της παγκόσμια. Τεράστιο σε τζίρους εμπόριο που το διαχειρίζονται οι βαρώνοι της κοκαϊνης, οι οποίοι έχουν διεισδύσει έτσι ή, αλλοιώς στη νομιμότητα, με ναρκοπέσος στα μήντια, στα κόμματα, στη δικαιοσύνη, παντού.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ που γεννήθηκε σα σήμερα πρώτη Δεκεμβρίου το 1949 και σκοτώθηκε σαν αύριο πριν από 22 χρόνια, όμως δεν πέθαναν τα καρτέλ και οι βαρώνοι τους. Κανείς, βέβαια, δεν έφθασε να γίνει ένας άλλος Εσκομπάρ. Ο αρχινονός της κοκαϊνης είχε κτίσει χωριό με... ρόδες στη ζούγκλα και συντηρούσε 400 φτωχές οικογένειες για να κρύβουν το μυστικό του... αεροδρόμιο!

Κάθε μέρα τα ιδιόκτητα αεροπλάνα του Εσκομπάρ έκαναν τρεις πτήσεις για να μεταφέρουν φορτία κοκαϊνης. Για να μην τσεκάρουν τα δορυφορικά συστήματα το αεροδρόμιο του ο Εσκομπάρ έκτισε “καλύβες”, σπίτια με όψη καλύβας, που μετακινούνταν με τροχούς. Τρία λεπτά πριν προσγειωθεί ή, απογειωθεί αεροπλάνο οι “καλύβες” άδειαζαν το χώρο του αεροδρομίου.

Διαβάστε ακόμα:

Τσώρτσιλ, ένα από τα πρόσωπα του αιώνα