ΝΑΡΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ

 

Για ένα εκατομμύριο δολάρια, λέω ένα νούμερο, θα τραβήξει το σιδερικό και θα σκοτώσει τον άλλον, στη ψύχρα. Δεν θα το κάνει για εκατό δολάρια, ακόμα κι αν είναι γεννημένος δολοφόνος. Δεν εντυπωσιάζει στην Κολομβία ένας φόνος, μία εκτέλεση με εντολή ναρκοβαρώνου. Παίζονται χοντρά νούμερα. Δεν θα κολώσει ο αρχιμαφιόζος να καθαρίσει και μία οικογένεια, να ανατινάξει μια εφορία, όσοι υπάλληλοι κι αν βρίσκονται μέσα. Είπαμε. Όταν τα λεφτά είναι πολλά εύκολα φθάνει το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Ο μυθικός, όμως τόσο πραγματικός, Πάμπλο Εσκομπάρ, ο μεγαλύτερος ναρκοέμπορας όλων των εποχών, κάποτε έκανε επίθεση με μία ομάδα δικών του στο Δικαστικό Μέγαρο της Μπογκοτά και σκότωσε, εκτός από 100 ανθρώπους 11 δικαστές και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Μουντιάλ 1994, ΗΠΑ, πρώτο ματς της Κολομβίας με την Ρουμανία, ήττα 3-1. Καταστροφή! Αλλοιώς τα είχανε υπολογίσει οι ναρκοβαρώνοι της ναρκοκολομβίας. Να ξέρουμε τι λέμε. Η Κολομβία δεν είναι δημοκρατία, όπως είπε κάποιος, είναι ναρκοδημοκρατία. Έχει πολίτευμα ναρκοκοινοβουλευτικό.

Όλα τα ορίζει η κόκα, η καλλιέργεια της κόκας, του φυτού που δίνει το προϊόν με τα ασύλληπτα κέρδη, την κοκαϊνη. Το κράτος, ο νόμος, ο στρατός, είναι έξω από τις ναρκοφυτείες, που τις διαχειρίζονται τα καρτέλ.

Δεύτερο ματς της Κολομβίας με τις ΗΠΑ. Ο αρχηγός της ομάδας Αντρές Εσκομπάρ κάνει το λάθος και με αυτογκόλ του χάνει 2-1 η Κολομβία. Αυτό του στοίχισε τη ζωή. Μετά από 11 ημέρες τον σκοτώσανε εν ψυχρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Απείλησαν να σκοτώσουν όλη την ομάδα