ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!

 

Δεν είναι το καφενείο, η κουλτούρα του καφενείου, που ορίζει πλέον τη ζωή της Ελλάδος σε επίπεδο εθνικής οργάνωσης, λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, κρατικής παρέμβασης, κυβερνητικής δραστηριότητας. Η χώρα από τη δεκαετία του ’70 έκανε βήματα μπροστά, ξέφυγε οριστικά από το καφενείο και με σταθερά βήματα προόδου αναπτύχθηκε σ’ αυτό που η λαϊκή σκέψη εννοεί ως μπουρδέλο. Και γαμώ την εξέλιξη!

Το μπουρδέλο είναι ιδεολογία. Ποιος σοσιαλισμός και καπιταλισμός. Ό,τι πιο χρήσιμο χρειάζεται μια κοινωνία για να περπατήσει, από κομουνισμό μέχρι ναζισμό, είναι σίγουρο ότι θα μπουρδελοποιηθεί αν φυτευθεί στην Ελλάδα. Μια κοινωνία, η ελληνική, που δεν καταλαβαίνει τίποτα και για πλάκα κάνει ρεντίκολο, ξεσκεπάζει κάθε τσογλάνι που μοστράρεται για ηθικός, λαϊκός, άφθαρτος, ό,τι είναι της μόδας στην εποχή του.

Σ’ αυτό τον τόπο το μπουρδέλο είναι συνειδητός τρόπος ζωής. Φιλοσοφία ζωής, με τη γοητεία αλλά και τη χυδαιότητά της. Είναι καιρός να μελετηθεί σοβαρά η μπουρδελοποίηση του νεοέλληνα στην καθημερινότητά του τα τελευταία 35 - 40 χρόνια, μάλιστα όπως πανηγυρικά εκφράζεται και από την τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμα:

Θάνατος στους καπνιστές της παραλίας