ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΑΙ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ) Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

 

Ψαχνόμαστε. Πάντα έτσι ήταν. Ψάχνουμε το καινούργιο, το κάτι άλλο. Πολύ περισσότερο όταν ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ίδια και τα ίδια. Έχει βαρεθεί να τρώει στη μάπα ξαναζεσταμένα φαγητά. Στη μουσική, στο σινεμά, γενικά σ' αυτό που λέγεται λαϊκή διασκέδαση, μαζική ψυχαγωγία, το ψάξιμο είναι διαρκές.

Όταν, μάλιστα, η κρίση έχει βαρέσει κατακέφαλα τους πάντες, όχι μόνον τον κόσμο, αλλά και τους διασκεδαστές, τους καλλιτέχνες, τότε είναι που πέφτει το ψάξιμο. Τι κάνουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε.

Τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται να ανέβει η παιδική παράσταση “Ηρακλής – Οι 12 άθλοι” με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του μυθικού ήρωα. Ένα μπουζουκάδικο πολυτελείας, το “Αθηνών Αρένα” μετατράπηκε σε θέατρο 1.700 θέσεων, κανονικού θεάτρου, όχι με τραπέζια, όταν εκεί τραγούδαγε η Βίσση και ο Ρέμος, η Μαρινέλλα και η Πρωτοψάλτη, αλλά και ο Ρουβάς.

Έχει την αίθουσα ο Παπαθεοχάρης, όμως για να γεμίζει το μαγαζί πρέπει να ψαχθεί η δουλειά. Σήμερα αυτό, αύριο το άλλο, διότι το χθεσινό δεν κόβει εισιτήρια.

Ο Σάκης Ρουβάς, λοιπόν, που πέρυσι έκανε τον θεό Διόνυσο στην Επίδαυρο, με τις Βάκχες του Ευρυπίδη, κρίθηκε ο κατάλληλος Ηρακλής, όχι στο στυλ του Μασίστα. Δίπλα του η θεά Αθηνά – Ναταλία Δραγούμη και ο Ευρυσθέας, ο βασιληάς που του αναθέτει τους 12 άθλους, το ρόλο θα παίξει η σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη αλήθεια για τον τάφο της Αμφίπολης