ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Αυτός, λέει, είναι ο φοιτητής που άδειασε μια σακούλα με σκουπίδια επάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών. Προσωπικώς δεν μ’ ενδιαφέρει ποιος είναι. Δεν έχω επιθυμία να μάθω ποιος είναι. Ποιο είναι το όνομά του, ποια η φωτογραφία του. Αρκετό είναι να μάθω αν τον περιποιήθηκαν όπως του αξίζει, τόσο ο νόμος, όσο και οι συμφοιτητές του.

Τα μήντια κάνανε φίρμα τον φοιτητή. Το παλληκάρι πέρασε στην Ιστορία. Ξέφυγε από την ανωνυμία. Πιθανόν αύριο να ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί όχι να φτιάξει κόμμα. Των σκουπιδιάρηδων. Όχι αυτών που μάζευαν τα σκουπίδια, αλλά εκείνων που βρωμίζουν τον τόπο. Με απορρίμματα, αλλά και με λόγια.

Είχε, λέει, συμβολικό χαρακτήρα η πράξη διαμαρτυρίας του φοιτητή της νομικής. Ήθελε να δείξει ότι το πανεπιστήμιο είναι για τα σκουπίδια, έτσι όπως λειτουργεί. Και φταίει ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης, οι καθηγητές, ο υπουργός παιδείας, η κυβέρνηση, το κράτος, τα πάντα όλα φταίνε εκτός από τους φοιτητές. Αυτοί δεν βρωμίζουν τα πανεπιστήμια. Κι αν το κάνουν αυτό γίνεται συμβολικά.

Κάποιος φοιτητής, σε στυλ συμβολικό, βέβαια, δεν βρέθηκε να τον πλακώνει τον σκουπιδιάρη φοιτητή. Συμβολικά, όχι να τον τραυματίσει, όχι να τον στείλει στο νοσοκομείο. Συμβολικά. Δυστυχώς. Η επαναστατικότητα των φοιτητών είναι για τα σκουπίδια.

Διαβάστε ακόμα:

Αντιφασιστική συμπεριφορά η φοιτητική αλητεία