ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

 

Οι Αυστριακοί, λέει, καπνίζουν πολύ, ιδιαίτερα η νεολαία της χώρας. Οι Φινλανδοί είναι καταθλιπτικοί. Οι Ιταλοί είναι φοροφυγάδες. Οι Γάλλοι δεν κάνουν κέφι το proficiency. Τι είναι αυτά; Ελαττώματα, λέει, των ευρωπαϊκών λαών, σύμφωνα με έρευνες. Μαλακίες λέει ο αποδυτηριάκιας.

Ποιων λαών; Δεν υπάρχουν λαοί. Κι όμως, με τούτο το παραμύθι, μ’ αυτό το κατασκεύασμα που λέγεται λαός, παίζουν μπάλλα οι απατεώνες. Με κάτι που δεν υπάρχει, που δεν υπήρξε ποτέ. Κόσμος υπάρχει, όχι λαός.

Όταν λέει λαός, δηλαδή ότι ο κόσμος όλος σε μια χώρα είναι ενιαίος, ένα πράμα, το κάνει για να δικαιολογήσει την απάτη του ο πολιτικός. Δεν θα πει εγώ ενδιαφέρομαι για το 5% του λαού, ούτε για το 17%. Θα παραμυθιάσει ότι για όλον τον λαό πασχίζει ο απατεώνας πολιτικός.

Επί του θέματος. Έρευνα, λέει, για να διαπιστωθεί ποιο είναι το αδύνατο σημείο κάθε λαού. Λάθος, κυρίες και κύριοι. Οι λαοί δεν φταίνε, δηλαδή ο κόσμος δεν φταίει. Όλοι οι λαοί είναι ίδιοι, δηλαδή οι άνθρωποι είναι ίδιοι, παντού. Τα ελαττώματα τα γεννάνε οι κοινωνίες, όχι οι λαοί.

Άμα η κοινωνία είναι λάθος κτισμένη, αν σέρνει αδυναμίες και μειονεξίες του παρελθόντος, τότε αυτή είναι που ορίζει και τα ελαττώματα. Τι θα πει οι Ιταλοί είναι περισσότερο φοροφυγάδες; Στείλε δέκα εκατομμύρια Ιταλούς στην Φινλανδία και θα σου πω εγώ μετά πόσοι θα είναι φοροκλέπτες και φοροφυγάδες.

Και το άλλο. Στείλε δυο εκατομμύρια Φινλανδούς στην Ιταλία, στην Μεσόγειο. Κι έλα μετά να μου πεις πόσοι βόρειοι συνεχίζουν να είναι καταθλιπτικοί.

Είπαμε. Όλοι οι λαοί είναι ίδιοι, δηλαδή οι άνθρωποι είναι ίδιοι, και σήμερα και πριν χίλια χρόνια. Όσο για τους Έλληνες η έρευνα έδειξε ότι είναι οι πιο …χρεωμένοι. Αυτοί είμαστε. Αυτή είναι η κοινωνία μας. Έτσι την θέλουμε. Αν, όμως, εμείς οι ίδιοι μεταναστεύσουμε, βρεθούμε σ’ άλλη κοινωνία, τότε θέλομε δεν θέλουμε θα προσαρμοστούμε. Όπως το ίδιο θα συμβεί εάν άτομα από άλλη, πειθαρχημένη κοινωνία, εγκατασταθούν στην Ελλάδα για 50 χρόνια. Θα σκέπτονται… ελληνικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ο μεγαλύτερος αντίπαλος της συμμορίας ναρκωτικών