ΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ!

 

Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στην περιφέρεια της Ναζαρέτ, όχι στην πρωτεύουσα. Αυτό το γνωστό σ’ όλους τους χριστιανούς είπε ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος. Και έχει τη σημασία του αυτό το γεγονός, κατά τον αρχιερέα του καθολικισμού, ο οποίος στην προσπάθεια του να φανεί ανθρώπινος και γήϊνος και συγκινητικός και προσιτός, λέει τη μια ανοησία μετά την άλλη.

Ο Χριστός παρ’ ότι δεν γεννήθηκε πρωτευουσιάνος δεν αποθαρρύνθηκε, έβγαλε το συμπέρασμα ο Πάπας. Άρα, τα παιδιά μπορούν να εμπνευστούν από τον Ιησού και να ανακαλύψουν το δρόμο τους και να κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Να, είναι δυνατόν να λέγονται τέτοιες σαχλαμάρες! Τόσο παιδαριώδη πράγματα από τον αρχηγό της πρώτης θρησκείας στον κόσμο. Μα, τόσο μαλάκες θεωρεί ότι είναι το ποίμνιον, τόσο πρόβατα και κατσίκια;

Ο Χριστούλης μπορεί να εμπνεύσει, ο Πάπας δεν μπορεί να εμπνεύσει. Να κάνουν όνειρα, λέει, οι νέοι για το μέλλον τους, οι επαρχιώτες, όχι οι πρωτευουσιάνοι. Φοβερά πράγματα. Χιλιάδες νέοι τελειώνουν πανεπιστήμια και δεν έχουν δουλειά. Κανένα πρόβλημα. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει αρκεί να έχουν …όνειρα οι νέοι για το μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι στο χέρι μας και στο πόδι μας