ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Τελικά, μόνο τα γκράφιτι μένουν ανέπαφα από τις επιδρομές των ...μουντζούρηδων της Αθήνας. Όλα τα υπόλοιπα, τοίχοι πόρτες, τζάμια και αγάλματα, έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο ...τετράδιο ιχνογραφίας ατάλαντου μαθητή.

Αρκετές ημέρες από τη λήξη της περιπέτειας του Νίκου Ρωμανού και ακόμη τα συνθήματα για την ...ανδραγαθία του εξακολουθούν να ...κοσμούν επίκαιρα σημεία του κέντρου.

Ανάμεσα σ` αυτά και μία μουντζούρα τεραστίων διαστάσεων στην μπροστινή όψη του Μουσείου του Εθνικού Νομισματοκοπείου στην οδό Πανεπιστημίου. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και οι δύο συντηρητές του θα πρέπει να εργαστούν τρεις ημέρες για να την καθαρίσουν, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά φάρμακα.

Τόσα χρόνια, τόσες μουντζούρες έχουν γίνει πια εξπέρ.

Κανείς από τους μουντζούρηδες και τους υποστηρικτές τους δεν ρώτησε ποτέ ποιος θα πληρώσει τη ζημιά.

Αλλά και κανείς από τους εντεταλμένους τηρητές της τάξεως δεν έστειλε ποτέ κάποιον από αυτούς στον εισαγγελέα. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός πρέπει να πληρώνει και γι΄ αυτές τις δαπάνες ...Δημοκρατίας.

Μεγάλος ο τζίρος της αυθαίρετης συνθηματογραφίας...

Όταν αρχίσουν οι προετοιμασίες για μία μεγάλη διαδήλωση, οι μουντζούρηδες σπεύδουν να προμηθευτούν τα σπρέι και τους μαρκαδόρους για την επέλαση τους στα μάρμαρα και στους τοίχους.

Την ίδια ώρα, οι συντηρητές βγαίνουν στην αγορά για τα δικά τους αμυντικά όπλα, τα φάρμακα και τα άλλα υγρά αποκατάστασης.

Ο δήμος Αθηναίων δαπανά τεράστια ποσά για τις εργασίες αποκατάστασης, μεταξύ άλλων και, των αγαλμάτων που αποτελούν μόνιμο στόχο των μουντζούρηδων. Πολλές φορές, όμως τα χρήματα δεν επαρκούν και τότε ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος μένει ...αξύριστος, μαγαρισμένος από την ...κουτσουλιά του χιτλερικού.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι στο χέρι μας και στο πόδι μας