Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

 

Αυτή την φορά δεν έπρεπε να δούμε τις γνωστές εικόνες από τα συσσίτια απόρων που διοργανώνουν κάθε χρόνο τις γιορτές δήμοι, εκκλησίες και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Πρόκειται για ακραιφνή φαρισαϊσμό.

Τα προβλήματα των ανθρώπων είναι διαρκή, Οι άποροι δεν πεινάνε μόνο τρεις ημέρες το χρόνο και οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται με δύο πιάτα φαί και μάλιστα υπό το φως των τηλεοπτικών προβολέων. Ας κυττάξουν, λοιπόν, οι φιλάνθρωποι, επαγγελματίες και μη ,να βρουν άλλους τρόπους έκφρασης της αγάπης τους για τους μη έχοντες. Πιο ταπεινούς.
Αμάν πια με εκείνες τις δηλώσεις των αρμοδίων για τον αγώνα τους υπέρ των αναξιοπαθούντων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δείχνει το δρόμο .Φέτος δεν διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο συσσίτιο. Οι 180.000 ευρώ που κάλυπταν το κόστος των επισιτιστικών προγραμμάτων για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα διατίθενται πλέον για την κάλυψη των αναγκών μονογονεικών οικογενειών...

Η Αρχιεπισκοπή σιτίζει 1.000 άτομα την ημέρα στο Κέντρο Υποδοχής του δήμου Αθηναίων, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα και το συσσίτιο του δήμου, που διαθέτει 1.400 μερίδες. Πολύ σημαντικό το έργο τους. Αρκεί να γίνεται μακρυά από τις κάμερες.

Το ίδιο έχω να πώ και για τους απανταχού δήμους που διοργανώνουν συσσίτια αυτές τις ημέρες . Ο ανταγωνισμός για το ποιος θα φανεί, δείχνει ότι άλλος ο σκοπός και όχι η βοήθεια προς τον άπορο συνάνθρωπο. Που στο φινάλε αυτά τα επισυσιστικά προγράμματα δεν χρηματοδοτούνται από την δική τους τσέπη, αλλά από τον κοινό κορβανά.

Διαβάστε ακόμα:

Πιστοί Χριστιανοί, όπως οπαδοί