Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΠΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

 

Αν ποτέ γίνει ταινία αυτή η επίθεση στο γαλλικό περιοδικό charlie, μετά από 5-10 χρόνια όλοι θα συμφωνήσουν ότι ο κινηματογράφος, όσο υπερβολικός κι αν είναι, δεν διαφέρει από την πραγματικότητα. Μια χώρα ολόκληρη βρίσκεται στο πόδι και χιλιάδες, κοντά στις 100.000 αστυνομικούς σε συναγερμό για να συλλάβουν τους ενόχους. Όπως στο σινεμά, δηλαδή.

Βλέπεις χολυγουντιανές ταινίες όπου ένα πράκτωρ ξένος, ένας-δυο μόνο τρομοκράτες, τρεις εγκληματίες να αποτελούν στόχο αστυνομίας, στρατού και μυστικών υπηρεσιών. Σαν τα έργα, που λέμε.

Ο απόλυτος πονοκέφαλος μιας κοινωνίας, αυτό που έγινε στη Γαλλία. Γενική κινητοποίηση των αρχών. Κι όλα αυτά με άγνωστη κατάληξη. Γιατί; Μιλάει αυτό που λένε τρομοκρατία. Μιλάει ο ορισμός του μαστούρη, ο τρομοκράτης.

Έχει φάει τέτοια μαστούρα ο τρομοκράτης, και έχει τόσο εκπαιδευθεί σαν κομάντο, συν την πνευματική προετοιμασία του στο ανώτερο ιδανικό που λέγεται ισλάμ, κομουνισμός, λαός, πατρίδα, αυτές είναι οι μέγιστες ντόπες, γι' αυτό είναι ικανός να κάνει ανά κατά δια παρά μια χώρα, ένα κράτος.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει θεός να το τελειώσει