ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ...

 

Ακόμα και ναζιστής να είσαι, λέει ο αποδυτηριάκιας, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο οφείλεις να πηγαίνεις στον τάφο του Χίτλερ και να τον κατουράς. Και να τον αποπατείς, γιατί όχι. Να έχεις μαζί σου και το σκύλο σου, το όποιο κατοικίδιο, να κάνει κι αυτό την ανάγκη του στον δήμιο της Γερμανίας. Στον θεριστή της γερμανικής νεολαίας.
Αυτός ο φοβερός, ικανός και χαρισματικός τερατώδης τύπος που έφθασε μέχρι καγκελάριος, μόνον στη μάχη του Στάλιγκραντ έστειλε στον άλλον κόσμο και στην αιχμαλωσία 250.000 Γερμανούς. Φοβερό νούμερο. Πέντε φορές τίγκα το γήπεδο της Μπάγερν.

Ο Χίτλερ ξεκίνησε το μεγάλο ντου στο Ανατολικό Μέτωπο για να βάλει χέρι στις πετρελαιοπηγές του Καυκάσου. Η ήττα στη Μάχη του Στάλιγκραντ, αφού προηγουμένως, το 1941, ο ναζιστικός στρατός απέτυχε να καταλάβει τη Μόσχα και το Λένινγκραντ, σήμανε το τελικό αποτέλεσμα του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Τα Χριστούγεννα οι Γερμανοί είναι σε απελπιστική κατάσταση. Στις 8 Ιανουαρίου οι Ρώσοι, αφού κατέλαβαν το τελευταίο αεροδρόμιο στις εχθρικές γραμμές, ζητάνε την παράδοση τους. Ο τρελός τηλεγραφεί στον στρατηγό του Πάουλους: “Απαγορεύεται η παράδοση. Η 6η Στρατιά κρατάει μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, μέχρι την τελευταία σφαίρα. Τελειώσαμε”.

Μόνο που το σκέπτεσαι, ανατριχιάζεις. Ο στρατηγός Πάουλους από το μέτωπο λέει στον Χίτλερ: “Δεν πάει άλλο, είμαστε τελειωμένοι...”. Και ο παρανοϊκός εκείνη την ώρα τον προάγει σε στρατάρχη και του λέει: “Ποτέ στην Ιστορία Γερμανός με τέτοιο βαθμό δεν παραδόθηκε”. Τι έγινε;

Ποιός τελευταίος φαντάρος και ποιά τελευταία σφαίρα. Σα σήμερα, 31 Ιανουαρίου, ο Πάουλους (φωτό) παραδόθηκε με 23 στρατηγούς, 90.000 φαντάρια, 60.000 αμάξια, 1.500 άρματα και 6.000 κανόνια. Ο Πάουλους για 11 χρόνια την έβγαλε σ' ένα κωλοδιαμέρισμα στη Μόσχα, κατ' οίκον περιορισμό, όμως δεν γνώρισε κακομεταχείριση. Οι Ρώσοι τον “επέστρεψαν” στην Ανατολική Γερμανία, όπου πέθανε το 1957.

Διαβάστε ακόμα:

Θα μείνει πάντα στο σκοτάδι