ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τα Ελληνόπουλα πεινάνε και κάποιοι ψάχνουν την αιτία στα γραφειοκρατικά. Στο γεγονός ότι είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες προμήθειας τροφίμων. Αυτή τη δικαιολογία επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι του δήμου Αθηναίων σαν απάντηση στην καταγγελία δύο εκπαιδευτικών ότι καλούνται να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε και ότι ένα από αυτά είχε να φάει δύο μέρες.

Η εμπλοκή στον διεθνή διαγωνισμό παρουσιάστηκε πριν από αρκετούς μήνες και από τον Οκτώβριο, το δημοτικό βρεφοκομείο από 10.500 προετοιμάζει μόνο 4.5000 μερίδες φαγητού για τα σχολεία και τα συσσίτια του δήμου.

Αυτό σημαίνει πρώτον ότι 6.000 συνάνθρωποι αργά ή γρήγορα θα έμεναν χωρίς φαγητό και δεύτερον ότι κάποιοι μπορούσαν να προβλέψουν τις συνέπειες της καθυστέρησης και να πάρουν μέτρα. ‘Η να κάνουν έρανο μεταξύ των πλουσίων ή να σπάσουν το κεφάλι των γραφειοκρατών ή να πληρώσουν τα τρόφιμα από άλλο κονδύλι. Από ποιο; Άπό οποιοδήποτε.

Ας έκοβαν από τις δημόσιες σχέσεις, από την καθαριότητα, από τους στολισμούς, από οποιονδήποτε κωδικό. Φτάνει να έδιναν φαγητό στους μη έχοντες. Έτσι τους ήρθε ξαφνικά να εφαρμόσουν το νόμο; Αυτοί που έτσι και μπεί ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης στα ενδότερα των λογαριασμών τους δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν.

Εκπληκτικά πράγματα. Κανείς, φυσικά, δεν παραβλέπει το έργο του Γ.Καμίνη στον τομέα αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι οι μερίδες φαγητού στα σχολεία ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχές το 2012 με 200 μερίδες, που το 2013 αυξήθηκαν στις 500 μερίδες και έφθασαν το 2014 στις 1.200 μερίδες. Όμως, σε περιπτώσεις τόσο μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης, εκτός από την τυπολατρεία, χρειάζεται κάτι πιο ουσιαστικό για έναν κυβερνήτη. Τσαγανό.

Διαβάστε ακόμα:

Προβλήματα υγείας προκαλεί το ΔΝΤ