ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 

Συνέβη το 1989, όχι τον μεσαίωνα, ούτε σε χώρα άγνωστη και χωρίς επαφή με τον κόσμο. Ο αγιατολάχ Χομεϊνί, υπέρτατος αρχών του Ιράν, εκπρόσωπος του προφήτη Μωάμεθ, σα σήμερα στις 14 Φεβρουαρίου, υπέγραψε φετφά, δηλαδή Εντολή Εκτελέσεως του άπιστου και υβριστή του Ισλάμ Ινδού συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί. Όπου τον βρείτε, τον άθλιο, σκοτώστε τον και θα πάτε στον Παράδεισο.

Δεν είναι στόρυ θρησκευτικής φαντασίας. Είναι γεγονός που το βίωσε η ανθρωπότητα. Και ό,τι έγινε, έγινε δημοσίως και επισήμως. Στα ίσα. Ο Salman Rushdie με το βιβλίο του, το τέταρτο ήταν, που εκδόθηκε, το 1988, The Satanic Verses, Οι Σατανικοί Στίχοι, ντροπιάζει τον Μωάμεθ, άρα έχουν υποχρέωση όλοι οι ευσεβείς μουσουλμάνοι να δολοφονήσουν τον συγγραφέα, τους εκδότες και μεταφραστές του βιβλίου, τους βιβλιοπώλες, τον κάθε εχθρό της θρησκείας μας που σχετίζεται με τους ελεεινούς ΣατανικούςΣτίχους.

Τι να κάνει ο ποιητής; Συνεχώς κρυβόταν, χωρίς να σταματήσει να κάνει τον ένα γάμο μετά τον άλλον, χώρισε και από την τέταρτη γυναίκα του, δεν εμφανιζόταν πουθενά. Λάδι στη φωτιά έριξε η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας που τον μισητό στους ισλαμιστές συγγραφέα τον έχρισε ιππότη, από κοντά και η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ, έκανε μέλος της τον Ρουσντί.

Σερ και Ακαδημαϊκός ο μουνάκιας Ρουσντί, όμως ο φετφάς ισχύει, διότι δικαίωμα να τον αποσύρει έχει μόνον αυτός που τον εξέδωσε ο αγιατολάχ Χομεϊνί, ο οποίος έχει αποθάνει.

.

Διαβάστε ακόμα:

Η κατάργηση της κοριτσίστικης μπλε ποδιάς