ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Έτσι όπως πάει η δουλειά σύμφωνα μ΄όλες τις ενδείξεις προβλέπεται ότι το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση θα φθάσει τα 72 χρόνια ενώ θα μειωθεί δραματικά το ποσό της κύριας και της επικουρικής σύνταξης. Αυτό δεν είναι το κακό, λέω εγώ.

Άλλο είναι το κακό, το απόλυτο φασιστικό. Να με υποχρεώνεις να συνταξιοδοτηθώ. Δεν θέλω, ρε! Αυτός είναι ο φασισμός. Παρά τη θέλησή μου, νταηλίκι το γαμημένο κράτος να τα παίρνει και από τον εργαζόμενο και από τον εργοδότη χωρίς να υπάρχει καμμία εγγύηση ότι θα μπορείσει μετά να ανταποκριθεί.

Διάβασα το ρεπορτάζ του Ισαάκ Διαμαντίδη και έφριξα. Πώς θα εξελιχθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε στην Κομισιόν. Το 2060 οι έξι στους δέκα Έλληνες από τον ενεργό πληθυσμό θα είναι άνω των 65 χρονών κι ο ένας στους τέσσερις από 65 έως 74 χρονών θα συνεχίζει να δουλεύει. Και όπως είπαμε το όριο ηλικίας θα ανέβει, το ποσό σύνταξης θα κατέβει. Νοιώθω δούλος! Όχι ελεύθερος. Όταν το σύστημα με το ζόρι επιβάλλει τη συνταξιοδότησή μου, την οποία εγώ δεν την θεωρώ συμφέρουσα, τότε ζω σε κράτος ναζιστικό.

Διαβάστε ακόμα:

Σύνταξη στα 72 μετά από 50 χρόνια δουλειάς