ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ BULLYING

 

Στο site του αποδυτηριάκια δεν έχει γραφτεί λέξη για το θάνατο του Βαγγέλη, που σπούδαζε στη γαλακτοκομική σχολή των Ιωαννίνων. Για οτιδήποτε αφορά θάνατο να είμαστε προσεκτικοί. Τι συμβαίνει, όμως. Τα μήντια παραέπαιξαν την εξαφάνιση του άτυχου Βαγγέλη και τα έδωσαν όλα όταν έγινε γνωστό το τέλος του. Εκβιασμός της συγκίνησης, διότι πράγματι ο κόσμος έχει ευαισθησίες και στους αιώνες των αιώνων θα είναι πάντα με τον αδύναμο και ενάντια στην αδικία.

Όχι δεν θα πλησιάσω την ιστορία του αδικοχαμένου 20χρονου, διότι ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα σταθώ σε κάτι άλλο. Δίνω την πληροφορία σ' όσους δεν την γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μακράν η πρώτη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους νόμους. Σε κανένα άλλο κράτος δεν έχουν ψηφιστεί, δεν ψηφίζονται τόσοι πολλοί νόμοι.

Με αφορμή την περίπτωση του Βαγγέλη μπαίνει διάταξη στο νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές, που θα προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μήνες για όποιον διαπράττει bullying. Είμαστε γραφικοί. Άσε τους μαλάκες να ξεχωρίζουν τους πολιτικούς σε αριστερούς και δεξιούς. Μία είναι η κατηγορία. Οι γραφικοί. Όλοι τους.

Φτιάχνουν νομοσχέδιο για να απελευθερώσουν κατάδικους επειδή οι φυλακές είναι φίσκα και στο ίδιο νομοσχέδιο λένε 6 μήνες το λιγώτερο για bullying. Μη ξεχάσω και το άλλο. Η Ελλάδα είναι επίσης η χώρα που περισσότερο από κάθε άλλη στον πλανήτη δεν εφαρμόζει τους νόμους της.

Η νέα κυβέρνηση, πάντως, έδειξε ευαισθησία στο bullying. Παίζω όλα μου τα λεφτά, όσα έχω. Ούτε ένας δεν θα πάει φυλακή για bullying.

Διαβάστε ακόμα:

Ο σφηνάκιας Ουμπέρτο