ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Από το πρωί οκτώ διμοιρίες δηλαδή 188 αστυνομικοί έχουν πάρει θέση μάχης γύρω από τη Νομική. Θα μπούν μέσα για να βγάλουν τους κουκουλοφόρους, λένε οι δεκάδες θεατές που περιμένουν για να απολαύσουν το θέαμα. Κοντά τους και δεκάδες φοιτητές.

Το μεσημέρι, όμως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης διέψευσε ότι επίκειται επιχείρηση, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία. Έχουμε λοιπόν 188 αστυνομικούς να φυλάνε 10 το πολύ κουκουλοφόρους, αλλά δεν ξέρουμε για ποιο λόγο. Συμβαίνουν, όμως κι άλλα παράξενα γύρω από αυτή την υπόθεση.

Θα ήταν βαρύ το χτύπημα στο κύρος των θεσμών αν περνούσε στον κόσμο η εντύπωση ότι υπό την πίεση των κουκουλοφόρων που έχουν κάνει κατάληψη στη Νομική, η κυβέρνηση καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και αποφυλακίζει τον Σάββα Ξηρό.

Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά δύσκολα μπορεί να μείνει ήρεμος κανείς συνειδητοποιώντας ότι λίγες μόνο μέρες μετά την κατάληψη, ανακοινώνονται μέτρα που αντιστοιχούν, για να μην πω ικανοποιούν, αιτήματα των κουκουλοφόρων.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να εφαρμόσει πρώτα το νόμο όσον αφορά την κατάληψη και μετά να κάνει τις όποιες ανακοινώσεις της.

Αλλά και ανεξάρτητα από τις όποιες ανακοινώσεις της πρέπει να εφαρμόσει το νόμο. Δεν είναι δυνατόν 10 νεαροί που μάλιστα δεν είναι φοιτητές, να εξευτελίζουν το κράτος ατιμώρητοι. Να καίνε σπίτια και αυτοκίνητα στα Εξάρχεια και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη τήρησης των νόμων. Και όχι του «έτσι θέλω» των κουκουλοφόρων.

Διαβάστε ακόμα:

Η ενδοσχολική κωλοπαιδαρία και οι προστάτες της