«ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ 2,5 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σαν το μήνυμα «μπάτε σκύλοι» έφτασε στους απανταχού δουλεμπόρους ο θόρυβος σχετικά με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστατών, που τη μία μέρα άνοιγαν και την άλλη έκλειναν, ενώ οι τρόφιμοι τους τη μία μέρα την έβγαζαν στα παγκάκια, την άλλη σε σπίτια συμπατριωτών και την άλλη ξανά πίσω στα Κέντρα Κράτησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πέρυσι ο αριθμός των αλλοδαπών που έφτασαν στη Μυτιλήνη ήταν γύρω στα 650 άτομα, φέτος τον ίδιο μήνα ξεπέρασε τα 3.500, δηλαδή πέντε φορές περισσότερα.

«Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα στην Ευρώπη», ήταν αυτό που κατάλαβαν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη νέα μεταναστευτική πολιτική.

Συνδικαλιστές του Λιμενικού αποδίδουν την αθρόα είσοδο παράτυπων μεταναστών και στο σταμάτημα των ανασχέσεων δουλεμπορικών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για είσοδο 60.000 μεταναστών φέτος έναντι 40.000 πέρυσι ,το μέλλον ,όμως προδιαγράφεται ακόμη πιο προβληματικό. Όπως υπολογίζεται, στα παράλια της Μ.Ασίας απέναντι στα ελληνικά νησιά έχουν συγκεντρωθεί 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες περιμένοντας την ευκαιρία να φτάσουν στη χώρα μας.

Η Μυτιλήνη ,ένα από τα πιο κοντινά στη μικρασιατική ακτή νησιά εξελίσσεται σε Λαμπετούζα του Αιγαίου. Μόνο το τριήμερο 27-29 Μαρτίου στο νησί έφτασαν 620 παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού.

Διαβάστε ακόμα:

Και τσάμπα φάρμακα στους φοροκλέφτες