ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δέκα έξι χρόνια από την εποχή του «κάτσε καλά Γεράσιμε» που φώναζαν οι σημερινοί 30άρηδες στον τότε υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη και ο Τάσος Κουράκης είναι έτοιμος να κατεδαφίσει ό,τι ηρωικό είχε να επιδείξει η εποχή 1998- 2000. Την ...αίγλη που έδινε στις σχολικές καταλήψεις, ο χαρακτηρισμός τους ως ποινικό αδίκημα.

Ήταν μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παλιά μου τέχνη κόσκινο, όπως διαπιστώνεται, που έλεγε τα εξής. «Όποιος παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως».

Η κατάργηση της διάταξης αυτής προβλέπεται σε νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Αναρωτιέμαι τι νόημα θα έχουν στο μέλλον οι καταλήψεις. Χωρίς εισαγγελείς στα σχολεία και ΜΑΤ. Σε τι θα διαφέρουν από το Κατηχητικό. Τι θα θυμούνται πια από τα μαθητικά τους χρόνια τα παιδιά;

Ούτε μία δίκη, ούτε ένα πλημμέλημα στο ποινικό τους μητρώο. Όλα αυτά κάποτε ήταν εξαργυρώσιμα στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο. Έβγαλαν βουλευτές και σε μία περίπτωση και πρωθυπουργό.

Το σύνθημα Κουράκη στους μαθητές είναι σαφές. Κανένα πρόβλημα με τις καταλήψεις. Ούτε παράταση σχολικού έτους και μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα. Η κατάληψη γαρ βγήκε απ’ τον Παράδεισο.

Διαβάστε ακόμα:

Τι περιμένει τον πατέρα της Αννυ