ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο συμπαθής κατά τα άλλα Παναγιώτης Κουρουμπλής έσπασε όλα τα ρεκόρ υποκριτικής κατά τη συνάντηση του με τους φαρμακοποιούς που τον επισκέφθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Την ώρα που υποτίθεται ότι η χώρα δίνει εξετάσεις στους εταίρους για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, ο υπουργός Υγείας, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι... τους δουλεύουμε.

«Δεν είναι στις πολιτικές προθέσεις να κάνουμε αυτή την πολιτική. Αυτή η πολιτική επιβάλλεται απ' τους δανειστές και θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας, για να μην περάσει. Αν δεν πετύχουμε να μην περάσει και αναγκαστούμε να την υπερψηφίσουμε, μετά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ισχύσει», είπε στους εμβρόντητους συνδικαλιστές του κλάδου των φαρμακοποιών.

Στο ίδιο πνεύμα δουλέματος των κουτόφραγκων και η προ ημερών διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και μέλους του Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μπασκόζου: «Θα πάρουμε πίσω την απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, γιατί και ο όρος είναι λάθος και γιατί είναι φάρμακα. Να συστήνονται και να δίνονται μόνον από τους αρμόδιους επαγγελματίες Υγείας. Άρα, θα καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει την πώληση αυτών των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ. Όλα αυτά που λέω ότι θα καταργηθούν, μας είπαν ότι έγιναν μετά από μνημονιακές υποχρεώσεις».

Φταίνε τώρα οι δανειστές που δεν μας εμπιστεύονται; Εκτός κι αν το δούλεμα απευθύνεται στο εσωτερικό ακροατήριο...

Διαβάστε ακόμα:

Είκοσι δύο «παράτα μας» στον μονομάχο Τσίπρα