ΦΟΒΕΡΟ! ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΓΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σε μία περίοδο που το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και οι άγαμες θυγατέρες παλαιών στρατιωτικών -κατά παγκόσμια πρωτοτυπία- εξακολουθούν να παίρνουν τη σύνταξη του πατέρα τους, τα ελληνικά δικαστήρια, προφανώς μετά από προσφυγές ενδιαφερομένων, αγωνίζονται να αποδείξουν γιατί το προνόμιο αυτό δεν πρέπει να επεκταθεί και στους άγαμους γιους.

Είναι για να τραβά κανείς τα μαλλιά του. Με το θέμα ασχολήθηκε η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνοντας ότι οι άγαμοι γιοι των στρατιωτικών δεν δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους, αφού από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) αλλά και την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία, δεν προκύπτει ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση με τις άγαμες θυγατέρες των αποβιωσάντων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, είναι δικαιολογημένη και δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η ιδιαίτερη μεταχείριση των άγαμων θυγατέρων εκ μέρους του νομοθέτη σε σχέση με τους άγαμους γιους. Γιατί, όμως, οι άγαμες θυγατέρες των στρατιωτικών, σε αντίθεση με τις θυγατέρες όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών έχουν αυτό το δικαίωμα;

Λέει γι’ αυτό η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Η ιδιαίτερη μεταχείριση των αγάμων θυγατέρων, που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που κατατάχθηκαν στο στράτευμα πριν την 31.12.1982, δικαιολογείται από λόγους που ανάγονται στις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες και στις ανεπαρκείς δυνατότητες των αρχαιοτέρων αυτών στρατιωτικών να εξασφαλίσουν στις θυγατέρες τους τις κατάλληλες συνθήκες για εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση».

Καταλάβατε τώρα γιατί εκτός από εμάς τους Έλληνες, τραβάνε τα μαλλιά τους και οι ξένοι, από τους οποίους ζητάμε συνέχιση της χρηματοδότησης;

Διαβάστε ακόμα:

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο