ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μόλις τώρα κατάλαβαν οι Γερμανοί ότι με την εγκατάσταση 2.000 μεταναστών σε μία χώρα, 5.000 σε μία άλλη και 10.000 σε μία παράλλη δεν λύνεται το πρόβλημα. Και έκλεισαν τα σύνορα για να μελετήσουν το θέμα.

Χρειάζεται αναμφισβήτητα, μακρόπνοο πρόγραμμα, καθώς σε λίγα χρόνια οι σοκαριστικές εικόνες με όσα συνέβησαν στη Λαμπεντούζα και τη Μυτιλήνη δεν θα είναι τίποτε μπροστά στην μαζική εισβολή πολλών εκατομμυρίων μεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Ο κίνδυνος είναι ορατός και δεν προέρχεται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Μεσοταμία, όπου οι ταραχές αργά ή γρήγορα θα κοπάσουν. Προέρχεται κυρίως από την Αφρική, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το έτος 1950, έφθανε στα 229 εκατομμύρια.

Το 1990 είχε αυξηθεί στα 630 εκατομμύρια. Σήμερα, φθάνει περίπου στα 1,25 δισεκατομμύρια. Και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια έως το έτος 2050, ενώ πολλές προβλέψεις αναφέρουν ότι θα είναι περίπου 5,6 δισεκατομμύρια έως το 2100.

Δηλαδή, έως το τέλος του αιώνα, ένας σε κάθε δύο ανθρώπους στη γη, θα κατοικεί στην Αφρική, ενώ η σχέση σήμερα είναι μόλις ένας προς έξι. Αυτό σημαίνει ότι η πυκνότητα των κατοίκων στην Αφρική θα βρίσκεται στα 178 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή θα είναι σχεδόν διπλάσια από τη σημερινή πυκνότητα της Ασίας, η οποία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη ήπειρος της γης.

Η Αφρική δεν θα μπορεί να θρέψει τόσα στόματα και η έξοδος δεκάδων εκατομμυρίων προς την Ευρώπη θεωρείται αναπόφευκτη. Πως θα αντιδράσει τότε η Ευρώπη; Θα απωθήσει βίαια τόσους ανθρώπους, ή θα κλείσει τα σύνορα, αφήνοντας τους θα τους να καταλάβουν με όλη τη σημασία της λέξης τις εγγύτερες στην ήπειρο τους χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία;

Να ένα πρόβλημα που πρέπει να μελετήσει πάραυτα η Ευρωπαική Ένωση.

Διβάστε ακόμα:

Η Τασία απείλησε να αυτοκτονήσει