ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΤΡΙΑ

 

 Ιδιοκτήτης κινητής τηλεφωνίας στην αρχαία Αθήνα, ονόματα δεν λέμε, το παλληκάρι κέρδιζε λεφτά με την ουρά και είχε καψουρευθεί την περιβόητη εταίρα, δηλαδή πουτάνα κανονική, την Κορίνθια Λαϊδα. Τι τρέχει, τον ρώτησε το φιλαράκι του, ο Αρίστηππος, φιλόσοφος, πρώην μαθητής του Σωκράτη.

-Φοβάμαι, Αρίστηππε, ότι δεν μ' αγαπά η Λαϊς, προσποιείται ότι μ' αγαπάει...

Δεν πέρασε δευτερόλεπτο και το golden boy της αρχαίας Αθήνας άκουσε την απάντηση του φίλου του: «Και το ψάρι, και το κρασί το απολαμβάνω γνωρίζοντας ότι δεν μ' αγαπούν ούτε το κρασί, ούτε η σφυρίδα...».

Συμβαίνει σε κάποιους άνδρες, λέμε για τους μπουρδελιάρηδες, που συχνάζουν στα μπουρδέλα, να ψιλοερωτεύονται κάποια πόρνη. Ανθρώπινο είναι να «δένονται» με την πληρωτικιά, μάλιστα όταν και το «κορίτσι» ειδικά σ' αυτούς δείχνει μια ιδιαίτερη συμπεριφορά. Υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που είναι τόσο τσιμπημένοι με μια συγκεκριμένη πουτάνα που της κάνουν δώρα έξτρα, που της στέλνουν και λουλούδια.

Γιατί όχι, γιατί να απουσιάζει ένα στοιχείο ρομαντισμού και από μια σχέση καθαρά «επαγγελματική». Ο πελάτης είναι ο αγοραστής, που πληρώνει το σέρβις από την κυρία, την εργαζόμενη, την εργάτρια του σεξ, όπως αποκαλείται.

Κάποτε η πουτάνα ήταν το θύμα της κοινωνίας που την έστελνε στην εκμετάλλευση του νταβατζή. Πιθανόν, σε κάποιες περιπτώσεις να ισχύει ακόμα η εκπόρνευση με βία και δεν αναφέρομαι στο εμπόριο λευκής σαρκός, από οργανωμένες συμμορίες που δουλεύουν με κορίτσια από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σήμερα, η παντρεμένη κι όχι θα γίνει εν ψυχρώ πόρνη, με δική της συνειδητή απόφαση για την κονόμα και μόνον. Το φαινόμενο άρχισε να παίζει στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δηλαδή όχι μόνον στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μετά το 2010. Προτιμάει το μπουρδέλο ή να αναλάβει να την στέλνει σε πελάτες κάποιο γραφείο μοντέλων, παρά να δουλέψει πωλήτρια, σε εργοστάσιο ή μια άλλη στον αέρα παρασιτική εργασία στα γραφεία εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Μια ανώμαλη νεράιδα στο κρεββάτι του