ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΣΟΦΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το σιγάν κρείττον, έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί, αλλά οι σύγχρονοι, της γνωστής ομάδας που επεξεργάζεται το νέο ασφαλιστικό, κάθε άλλο παρά θεωρούν τη σιωπή χρυσό, όπως πίστευαν οι πρόγονοι μας.

Κάθε μέρα και ένα σενάριο τρομοκράτησης των πολιτών διαρρέουν. Κανονική λογοδιάρροια. Τη μία για μειώσεις 30% στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την άλλη για μειώσεις 50% στις μελλοντικές και την άλλη για μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα. Και το κάνουν γνωρίζοντας ότι πρόκειται για σκόρπιες ιδέες, ούτε καν για προτάσεις του συνόλου των μελών της επιτροπής. Πόσον μάλλον για κυβερνητικές αποφάσεις.

Αν είναι έτσι οι σοφοί, τύφλα να έχουν οι φτωχοί τω πνεύματι. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στους σοφούς του ασφαλιστικού. Πιάνει και τους σοφούς της πολιτικής που παρακολουθούν απαθείς τον εθισμό της κοινής γνώμης -ή μήπως αυτό επιδιώκουν;- στα σενάρια τρομοκράτησης τους, ενώ ξέρουν ότι αυτά δεν αποτελούν κατασταλαγμένες προτάσεις.

Θα ήταν πολύ αστείο, άλλωστε, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού, που δεν έγινε εδώ και σαράντα χρόνια, να γίνει μέσα σε δύο μήνες και δη από τον Κατρούγκαλο. Πολύς θόρυβος, πολλή φασαρία. Το θέμα αφορά επίσης και τους σοφούς της δημοσιογραφίας που ανταγωνίζονται για την εξεύρεση του πιο τρομολαγνικού σεναρίου. Όλοι στη χώρα φαίνεται να έχουν ξεχάσει και το άλλο σοφό. Ή σώπαινε ή λέγε κάτι καλύτερο από τη σιγή...

Διαβάστε ακόμα:

2.000 ευρώ το ...κατουρημα!