ΟΤΑΝ Η ΚΟΠΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Ακόμη και τώρα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν με τόση αναίδεια την κοινωνία. Φανταστείτε μία υπηρεσία με 38 υπαλλήλους να λειτουργεί, λόγω κοπάνας με μόνο πέντε και η προϊσταμένη της να βεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς. Ότι δηλαδή η εργασία διεκπεραιώνεται σαν να δούλευαν και οι 38. Ερώτηση αφελούς πολίτη. Αφού η δουλειά βγαίνει με τέσσερις συν την προϊσταμένη πέντε, τότε γιατί το κράτος πληρώνει 38;

Το εκπληκτικότερο, όμως, στην περίπτωση είναι άλλο. Ότι οι 33 από τους 38 απόντες, απουσίαζαν... δικαιολογημένα. Τουτέστιν οι 13 ήταν, Νοέμβρη μήνα, σε κανονική ή διοικητική ή αναρρωτική άδεια, ενώ οι υπόλοιποι 20 είχαν επίσης ισχυρούς λόγους για να έχουν εξαφανιστεί.

Στην αναφορά της προς τους ανωτέρους της, η προϊσταμένη ήταν σαφής επ αυτού: «Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους κοπανατζήδες, κρατηθείτε.

«Αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου...».

Τώρα θα ξέρετε τι εννοούν οι υπάλληλοι όταν λένε πως είναι λίγοι και δεν προλαβαίνουν να σας εξυπηρετήσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Είμαστε χαμένοι από χέρι