ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 12-13ΧΡΟΝΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

 

Μια πρώτη κουβέντα είναι να πεις ότι είναι θέμα μόδας. Να υπάρχουν θαυμαστές και... μιμητές τζιχαντιστές στην Ελλάδα, και μιλάμε για χριστιανούς, όχι μουσουλμάνους. Ήδη στο facebook όπως είχε επισημάνει η ελληνική αστυνομία εμφανίστηκαν διαδικτυακοί «τζιχαντιστές» και λανσάρονταν, και προκαλούσαν μεταξύ σοβαρού και αστείου, ίσως.

Διαβάζω στο σχετικό ρεπορτάζ του κορυφαίου αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου τις τοποθετήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Ότι αυτές οι ηλεκτρονικές καταχωρήσεις βεβαίως χρειάζονται... ψυχιατρική ανάλυση, όμως αντιμετωπίζονται και με τη δέουσα προσοχή. Μήπως κρύβουν τίποτα το ανησυχητικό.

«Για παν ενδεχόμενο παρατηρούμε και ελέγχουμε τέτοιου είδους αναρτήσεις, ειδικά ορισμένες απ' αυτές...». Υπάρχει ιστοσελίδα «ομάδας» για το τζιχάντ, που φέρεται να αρέσει σε 18 Έλληνες. Κάποιος «Νίκος τζιχαντιστής» δείχνει τον σκοτωμένο Βρετανό τζιχαντιστή μ' ένα από τα πρώτα του θύματα.

Ένας άλλος, ο «τζιχαντιστής με καρδιά» εμφανίζει φωτογραφίες με μαχητές του ισλαμικού χαλιφάτου και τον Πύργο του Άυφελ στις φλόγες, και έχει 49 διαδικτυακούς «φίλους». Ο «μαύρος τζιχαντιστής» είναι ο γνωστός Αιγύπτιος πρώην φοιτητής στο Κάιρο και ο Έλληνας «θαυμαστής» έχει τρεις εφήβους «φίλους».

Μια «κλειστή ομάδα τζιχαντιστών» έχουν δημιουργήσει 12χρονοι και 13χρονοι και στην κεντρική φωτογραφία τους ένας απ’ αυτούς επιδεικνύει μια μεγάλη καραμπίνα.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα σταματήσει το ντέρμπυ Μωάμεθ - Ιησού