ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δούλευε στη Βουλή επί 27 συναπτά χρόνια με πλαστό δίπλωμα. Λίγο ακόμη και θα έπαιρνε σύνταξη χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί η κομπίνα που είχε στήσει. Τηρουμένων των αναλογιών, θα είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα.

Ώσπου τον περασμένο Μάιο, αποκαλύφθηκε η απάτη, που κρατούσε από το 1987, εποχή άκρατου πρασινοφρουρισμού. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με έγγραφο του βεβαίωσε τη Βουλή για την πλαστότητα του πτυχίου, που είχε προσκομίσει για να προσληφθεί, αλλά και για να σταδιοδρομήσει στη συνέχεια ως προιστάμενος.

Ο υπάλληλος αντέδρασε όπως όλοι οι επίορκοι που συλλαμβάνονται κλέπτοντες οπώρας. Έσπευσε να υποβάλει την παραίτηση του για να προλάβει να συνταξιοδοτηθεί. Το αίτημα του, όμως απορρίφθηκε και τώρα όχι σύνταξη δεν θα πάρει, όχι το εφάπαξ των τουλάχιστον 300.000 ευρώ δεν θα εισπράξει, αλλά θα έχει και σοβαρά προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Ίσως του ζητηθεί να επιστρέψει όλους τους μισθούς που πήρε τα 27 αυτά χρόνια.

Στην ίδια θέση ενδέχεται να βρεθούν άλλοι 14 υπάλληλοι της Βουλής για τον ίδιο λόγο, κάτι που δημιουργεί την υπόνοια για την ύπαρξη μηχανισμών έκδοσης πλαστών πτυχίων και ανέλεγκτων προσλήψεων όχι μόνο στη Βουλή αλλά σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Κάτι ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε δώσει εντολή για τον έλεγχο των πτυχίων όλων των υπαλλήλων, πρωτοβουλία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φοβερή η κομπίνα, που είχε στηθεί στο κοινοβούλιο.

Η πόρτα του Παραδείσου άνοιγε με δύο χρυσά κλειδιά. Το πολιτικό μέσον –ανέκαθεν η Βουλή ήταν το απόλυτο φέουδο των κομμάτων– και τα ψεύτικα χαρτιά, που κανείς ποτέ δεν ήλεγχε.

Ο υπάλληλος θα έπαιρνε 16 μισθούς και μετά από υπηρεσία 30 ετών εφάπαξ ίσο με 60 μισθούς συν ένα άλλο εφάπαξ γύρω στις 50-70.000 ευρώ από το Ταμείο Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων. Χώρια τα άλλα μπόνους, τους παιδικούς σταθμούς και τις ευκολίες, που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας για να μπορεί να ψωνίζει σε πολυκαταστήματα σε πολύ χαμηλές τιμές. Είπαμε, όμως, πως τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει...

Διαβάστε ακόμα:

Στημένο σκηνικό οι χουλιγκανισμοί για Γρηγορόπουλο