ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ...

 

Η μεγάλη είδηση. Η πιο ταιριαστή των ημερών. Το νέο που μου έδωσε αληθινή ευχαρίστηση και, μα τον Δία κι όλους τους πεθαμένους αρχαίους Θεούς, με γύρισε πίσω αιώνες. Πέφτει από σήμερα τόσο πολύ η θερμοκρασία που δεν θα μείνει κορυφή βουνού χωρίς χιόνι.

Δεν υπάρχει καλύτερο απ' αυτό. Λέω για το χιόνι. Ό,τι πιο γνήσιο και πεντακάθαρο στον πλανήτη. Κι άσε τους πίτουρες να μιλάνε για... κακοκαιρία. Ότι... χαλάει ο καιρός.

Κακοκαιρία, βρε αρχιμαλάκα, είναι όταν υπάρχει παγετός και βροχές το καλοκαίρι. Κακοκαιρία και ανωμαλία της φύσης. Είμαστε ακόμα μακριά από την καταστροφή όταν δεν μας ξεχνάει ο χιονιάς στην καρδιά του χειμώνα.

Έτσι που λες. Το χιόνι τέτοια εποχή αρπάζει τη σκέψη σου και την ταξιδεύει σε αιώνες που ο κόσμος ζούσε σε καλύβες, σε χαμόσπιτα. Τι κρίμα! Λέω για το χιόνι, που σου καθαρίζει τη ψυχή, να μην είναι δουλειά ανθρώπινη, αλλά της φύσης. Κομπιούτερ έφτιαξες, πετρέλαιο βρήκες, έχεις ηλεκτρισμό, όμως όλες οι εφευρέσεις σου, όλες οι ανακαλύψεις σου, όλες οι κατασκευές σου δεν μπορούν να δώσουν τις ευχές, όπως η ελαφράδα και η λευκάδα του χιονιού.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο ρεκόρ θα κάνει ο Αγιος Βασίλης