ΠΟΣΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Συμβαίνει στις ημέρες μας. Δεν πρόκειται για μια κατάσταση πριν πέντε και δέκα αιώνες για να πεις ότι με το πέρασμα των χρόνων και από στόμα σε στόμα ο θρύλος έντυσε με υπερβολές, με μύθους το φαινόμενο. Νέοι άνθρωποι βαρεμένοι από μια ιδέα, μια ιδεολογία, ένα σκοπό, λέω για τους τζιχαντιστές, για να σκοτώνουν. Εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα και θρησκευτικά σχολεία για να αποκεφαλίζουν, να βασανίζουν, να βιάζουν.

Δεν έχει καμμία σημασία για ποιο λόγο υποκύπτουν σε τούτη την παράνοια. Είναι εγκληματικό, όχι απλά μάταιο, να ψάχνεις γιατί ο άλλος έχει αποφασίσει να δολοφονεί αθώους, μάλιστα με τον πιο φρικτό τρόπο. Δεν το καταλαβαίνω, γιατί να... πληροφορηθώ τα κίνητρα του σφάχτη. Είναι αρκετό, υπεραρκετό το τι κάνει. Τον αντιμετωπίζω έτσι κι αλλοιώς ως σφάχτη, χωρίς να τον ρωτήσω ποιος ο αληθινός σκοπός του, ποιο πιθανόν παραμύθι θα επικαλεστεί.

Οι τζιχαντιστές, το χαλιφάτο τους, απειλεί. Και θεριεύει. Και θέλει να επεκταθεί. Είναι σίγουρο ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα, ο πολύς κόσμος αρνείται να δεχθεί ότι πράγματι συμβαίνει τέτοια τρέλλα. Μοιάζει με παραμύθι, κάτι κινηματογραφικό, κάτι που ανήκει σε περασμένους αιώνες.

Στο μεταξύ δεν έχουν σταματήσει νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια, από την Ευρώπη, μουσουλμάνοι κι όχι, να την κάνουν για την Συρία και το Ιράκ. Να στρατολογηθούν στον ΙSIS. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης περισσότεροι από 36.000 νέοι από ευρωπαϊκές χώρες έγιναν «μαχητές» της τζιχαντικής οργάνωσης. Πόσοι Έλληνες;

Άλλο είναι αυτό που ζητάει απάντηση. Γιατί ένας έφηβος, ένας 22χρονος και 28χρονος εγκαταλείπει την πατρίδα του, την καφετέρια του, τα φιλαράκια του, την εργασία του και ξεκόβει από τους ίδιους τους γονείς του για να κρεμάσει στο λαιμό μια ταυτότητα της θρησκευτικής αστυνομίας του ISIS. Τι είναι εκείνο που τον κάνει να εξαφανιστεί, να μην αφήσει πίσω του ίχνη και να ξεκινήσει μια νέα ζωή, αφού θα εκπαιδευθεί να κόβει λαιμούς, να κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις, να βιάζει γυναίκες. Και οι υποψήφιες τζιχαντίστριες από την Ευρώπη να πηγαίνουν να στρατολογηθούν στο ισλαμικό κράτος με σκοπό να γεννήσουν παιδιά που θα γίνουν τζιχαντόπουλα.

Διαβάστε ακόμα:

Ατυχος ο «τυχερός» που φουντάρησε να σκοτωθεί