Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΩΡΑ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πολλοί απέδωσαν το θάνατο του Παντελή Παντελίδη στην κακιά ώρα. Η κακιά ώρα συμβολίζει το αποτρόπαιο, αναπάντεχο και καταστροφικό, αλλά και το ανήκουστο. Μία έκφραση που οι Έλληνες χρησιμοποιούμε και όταν δεν θέλουμε να παραδεχθούμε την αλήθεια.

Και αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλη από την υπερβολική ταχύτητα σε συνδυασμό με μία λυγισμένη μπάρα, πάνω στην οποία έπεσε το μοιραίο τζίπ. Φονικός ο συνδυασμός.

Κατά τους εμπειρογνώμονες, η μπάρα αυτή πέρασε από την οροφή του τζίπ και προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα στον δημοφιλή τραγουδιστή, το μόνο που είχε, και στην 20χρονη συνεπιβάτιδα του στο πίσω κάθισμα.

Μία λυγισμένη μπάρα. Ποιος ξέρει πόσο καιρό περίμενε το θύμα της. Ποιος ξέρει πόσοι είχαν διαισθανθεί τις φονικές διαθέσεις της, αλλά προτίμησαν να προσπεράσουν αντί να ενημερώσουν τις αρχές. Όχι μία, αλλά πολλές κακές ώρες συνθέτουν τον ωχαδερφισμό μας, τη βασική αιτία για χιλιάδες δυστυχήματα στη χώρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας.

Εμείς, όμως, αρκούμαστε να μιλάμε για μία κακιά ώρα, έτσι γενικώς και αορίστως, προφανώς για να καλύψουμε τα κακώς κείμενα της συμπεριφοράς μας ως πολιτών. Από την άλλη, ποιος ξέρει από πότε οι αρμόδιοι για το οδικό δίκτυο έχουν να επιθεωρήσουν τους δρόμους, όπου άλλοτε πέφτουν διαφημιστικές πινακίδες στα κεφάλια των οδηγών και άλλοτε οι κακοτεχνίες ευθύνονται για δεκάδες θανάτους. Έχει πολλά πόδια αυτή η κακιά ώρα, τελικά...

Διαβάστε ακόμα:

Οπου φύγει, φύγει από τα χωράφια τους οι αγρότες