ΠΟΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

 

Είμαστε πλέον η χώρα που πεθαίνει. Που μικραίνει, που φτωχαίνει -χωρίς επιστροφή. Σύμφωνα με τους άγραφους νόμους της ζωής, ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει -και το αντίθετο. Η Ελλάδα του σήμερα δείχνει ικανή να ανατρέψει και τους άγραφους νόμους. Να μη ξανασηκώσει κεφάλι.

Έφθασε να έχει ο τόπος μας ανάγκη από φυλακές. Όχι από σχολεία και θέατρα, πάρκα και στάδια, αλλά από χώρους όπου θα διεξάγονται δίκες και θα προφυλακίζονται κρατούμενοι. Το πράμα μιλάει μόνο του. Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που είχε γίνει το beach volley στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 θα μεταμορφωθούν σε μάξυ δικαστήριο, για δίκες που απαιτούν πολλούς κατηγορουμένους και μάρτυρες.

Το 1975 οι δίκες των χουντικών είχαν γίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού, το ίδιο και η δίκη της 17 Νοέμβρη το 2003.

Η φτώχεια, λέει, θέλει καλοπέραση. Αυτό το λες στο σινεμά, σ' ένα τραγούδι. Η φτώχεια, αυτή η φτώχεια που γνωρίζει σήμερα η Ελλάδα και σε στριμώχνει ολοέν και περισσότερο, φέρνει την απελπισία και την εγκληματικότητα. Για τις εκκλησίες δεν το βλέπω να μετατραπούν σε φυλακές, ούτε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο. Με άδειες εξέδρες γιατί να μην επιλεγεί ένα γήπεδο της Αθήνας. Κοινωνική προσφορά η κατασκευή γηπέδου, κοινωνική προσφορά και μια φυλακή.

Διαβάστε ακόμα:

Πατριώτης ή προδότης ο Ριβάλντο;