ΠΕΦΤΕΙ... ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΥΡΙΚΟΥ

 

Πόσο, λες, να κρατήσει το story του Μαυρίκου. Του δημοσιογράφο(;), του εκδότη(;), του εκβιαστή(;) 42χρονου που ο άμοιρος σκοτώθηκε στο καγιέν τζιπ, ενώ οδηγούσε στην Αττική Οδό. Δεν το βλέπω να κρατήσει όσο του Παντελίδη. Και ο τραγουδιστής πήγε από «τροχαίο», πριν από 4 μήνες(!) αλλά ο θάνατός του, τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη συνεχίζουν να προκαλούν το «δημοσιογραφικό» ενδιαφέρον.

Γίνεται να συγκρίνουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, του Παντελίδη και του Μαυρίκου; Γίνεται διότι δεν μιλάμε για τους ίδιους, που πράγματι είναι διαφορετικά άτομα, αλλά για το πως αντιμετωπίζουν τα μήντια τα δύο συγκεκριμένα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ατυχήματα.

Υποτίθεται ότι η περίπτωση Παντελίδη δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, με ό,τι έχει «αλλάξει» στον τόπο μας μετά το μνημόνιο. Υποτίθεται, επίσης, ότι θα έπαιζε μια κάποια «ευαισθησία» τόσο από τα μέσα, όσο και από τον κόσμο για το τι «κρύβεται», αν κρύβεται στον πύρινο θάνατο του Μαυρίκου, που στη μνημονιακή Ελλάδα είχε συλληφθεί για ανομολόγητες πράξεις με τους κρατούντες σήμερα.

Κι όμως! Η απώλεια Παντελίδη ακόμα απασχολεί, παράγει ειδησεογραφία, ενώ ο «αινιγματικός» θάνατος του Μαυρίκου θα πάει άκλαφτος, όπως προβλέπω. Σύντομα δεν θα αναφέρεται καν, ούτε στα ψιλά.

Στο μεταξύ στο έργο το σενάριο πλουτίζεται με νέες διαπιστώσεις(;), εικασίες(;). Ότι στο τζιπ του Μαυρίκου είχαν χρησιμοποιηθεί μαϊμού ανταλλακτικά. Ότι δεν υπάρχουν ίχνη δολιοφθοράς. Μήπως παρουσιάστηκε μηχανολογικό πρόβλημα στο όχημα. Ότι ο Μαυρίκος πλακωνόταν στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, βαρειάς μορφής, που δεν θα έπρεπε να οδηγεί. Ότι περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις. Τέτοια, κι άλλα ομιχλώδη.

Υπ' όψιν, έτσι να το αναφέρουμε, σε τέτοιους μοιραίους θανάτους, όπως ακριβώς αυτός του Μαυρίκου, συνήθως παίζουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Όπως και ανατροπές. Σήμερα, δηλαδή, το βλέπουν έτσι οι ειδικοί, χθες αλλοιώς, αύριο αλλοιώς.

Διαβάστε ακόμα:

Ναός η παραλία, όχι το καμπαναριό