ΤΟ «ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ» ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ

 

Με προκαλεί ο Πάπας της Ρώμης. Τι καλός άνθρωπος, λένε οι μαλάκες, που είναι ο Φράνσις, στα ελληνικά ο Φραγκίσκος, που πήγε να προσευχηθεί στο Άουσβιτς, στο ναζιστικό στρατόπεδο της φρίκης και της μνήμης. Εκεί που τα κτήνη του Χίτλερ σκότωσαν ανθρώπους.

Πριν προχωρήσουμε την κουβέντα. Ότι άνθρωποι σκοτώνουν ανθρώπους, αυτό σημειώνεις με ανατριχίλα. Όχι ότι οι δολοφόνοι είναι ναζιστές, φασίστες, ρατσιστές, ούτε ότι τα θύματα ήταν Εβραίοι, τσιγγάνοι ομοφυλόφιλοι. Δεν κατάλαβα. Το μαζικό έγκλημα είναι μαζικό έγκλημα και με διαφορετικούς θύτες και θύματα.

Τι είναι ο Πάπας, ρε, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας; Είναι ο Πάπας. Άρα, πρώτα να απολογηθεί για τον Πάπα την εποχή της εξουσίας των ναζί στην Γερμανία. Τι έκανε ο Πάπας της πιο ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης όλων των εποχών, λέω για τα άδυτα του Βατικανού. Ποια, δηλαδή, ήταν η «πολιτική» του πάπαρου στους Μουσολίνι και Χίτλερ.

Μην πάμε πιο πίσω. Μήπως πιο κτήνη από τον Χίτλερ ήταν οι Πάπες την εποχή των σταυροφοριών και της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1024.

Φοβερά πράγματα. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο καλός άνθρωπος, όπως το έλεγε και ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος, φοράει το ίδιο ράσο, κρατάει τον ίδιο θρόνο με τους Πάπες που ευλόγησαν σφαγές και αρπαγές.

Πήγε, λοιπόν, στο Άουσβιτς να προσευχηθεί ο Πάπας, και να αξιωθεί από τον Θεό το «δώρο των δακρύων». Να κλάψει ο Φράνσις, όμως από το παράπονο γιατί ο Θεός επέτρεψε το Ολοκαύτωμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πάπας της πλάκας τι να μας πει