ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ

 

Ένα από τα κόλπα της αιωνιότητας. Όπως το λεω. Ο απαντεώνας, κουλτουριάρης κι όχι, τρώει αστακό και στο ψωμί του βάζει χαβιάρι, μ’ αυτό το κόλπο, που λέμε. Είναι άτομο για τα σκατά, για φτύσιμο και μούτζα, κι όμως παρίστάνει τον κάποιον μόνον και μόνον διότι βάζει άλλον στο σημάδι.

Φοβερά πράγματα. Είμαι νόμιμος, σου λέει, άλλο οτι του αξίζει η φυλακή, και καθαρίζει διότι βρίζει ως παράνομο έναν άλλον. Είναι αριστερός, καμία σχέση στην πράξη, μόνο στα σάλια, και... ξεχωρίζει επειδή κατηγορεί άλλον ως δεξιό.

Υπάρχει νόμος αντιρατσιστικός. Τέτοιοι νόμοι είναι για να τραβάς καζανάκι. Τι θα πει, ρε, ρατσιστικός και αντιρατσιστικός; Υπάρχει το κακό και το καλό. Το ωφέλιμο και το βλαβερό. Στην πράξη, όχι στα λόγια.

Η πρώτη ποινική δίωξη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο ασκήθηκε στον περιβόητο πλέον Άρτεμη Σώρρα. Πρόσεξε! Περιβόητο και στη σέντρα τον έφεραν οι άλλοι, οι πονηροί, δεν έγινε μόνος του νούμερο ενα στο παιχνίδι της επικοινωνίας ο εν λόγω Σώρρας, στην πραγματικότητα τον «χρησιμοποιούν» για να λουστράρουν τη μούτρα τους.

«Ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να βλέπεις ανάπηρους στις παραολυμπιάδες» είπε αυτός ο Σώρρας και τον βγάλανε ρατσιστή. Ανοησίες, λέω εγώ. Γιατί να μην ισχυριστεί κάποιος πως ο άνθρωπος λέει ο,τι λέει για να κάνει κι’ αυτός το δικό του παιχνίδι, και από την άλλη όυι με την κουβέντα του υπερασπίζεται το ολυμπιακό ιδεώδες. Ότι δεν έχει καμία σκοπιμότητα να απαξιώσει τους ανάπηρους. Ότι οι αθλητικοί αγώνες των ατόμων με σωματικά προβλήματα θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς να χρησιμοποιείται το brandname «ολυμπιακοί».

Διαβάστε ακόμα:

Ρουφιάνοι μητροπολίτες