ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΣΕΞΟΛΟΓΟΥΣ

 

 

Γράφει ο Διονύσης Χαριτόπουλος

Δεν υπάρχει σεξ. Για τους εραστές υπάρχει μόνο γαμήσι. Τρυφερό, δυνατό, παθιασμένο, θεοτικό. Η λέξη σεξ στο στόμα εραστών είναι άτοπη. Ηχεί υποκριτική και γελοία. Σαν αιδήμον επικάλυμμα της λαγνείας τους.
Σαν να ντρέπονται για τον πόθο τους.

Το σεξ είναι για τους σεξολόγους. Μια εργαλειακή λέξη που οι επιστήμονες περιγράφουν αποστασιοποιημένα την ερωτική συμπεριφορά των δύο φύλων. Επίσης μιλούν για πέος, αιδοίο, μαστούς. Σε ένα απρόσωπο ιατρικό περιβάλλον, αποστειρωμένο αισθημάτων και συγκίνησης, αυτό το λεξιλόγιο είναι επιβεβλημένο.

Όμως οι λέξεις μεταξύ εραστών είναι ποτισμένες στη λίμπιντο. Ενισχύουν την κάψα. Θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο λεξικό ερεθιστικών λέξεων και φράσεων που απογειώνουν τη φαντασία, το γαμήσι και την ηδονή.

Όταν το ξαναμμένο κορίτσι ψιθυρίζει στον εραστή της «τι μου κάνεις, μωρό μου;» είναι διαμαρτία της φύσης και του έρωτα να της απαντάει το λεβεντόπαιδο ''σου κάνω σεξ'', ή «σου δίνω σεξ» και άλλα καθωσπρέπει, λες και αποστήθισε σχολικό εγχειρίδιο για τη σεξουαλική αγωγή.

Σεξ κάνουν τα ζώα. Τα σκυλιά, τα άλογα, οι γάτες. Πάντα με τον ίδιο προγραμματισμένο τρόπο, τις ίδιες κινήσεις και την ίδια διάρκεια. Ενώνονται για να αναπαραχθούν και χωρίζονται χωρίς άλλο συναισθηματικό δέσιμο.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το τελευταίο βιβλίο ΣΧΕΣΕΙΣ του συγγραφέα για τις ερωτικές και σεξουαλικές σχέσεις του άνδρα και της γυναίκας, τιμή 11 ευρώ, εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, τηλ. 21Ο.8222.835, www.toposbook.gr